Leestijd: 3 minuten

Een van de subdoelen in mijn streven om dit jaar bewuster te leven, was het minderen qua vlees eten. Daarom had ik afgelopen week een vegetarische week ingelast. Wist ik veel dat ik daarmee eigenlijk een week te vroeg was omdat het deze week pas de Nationale Week zonder Vlees is.

Nou ja, who cares? Het doel is in ieder geval duidelijk: minder vlees eten is op veel vlakken echt noodzakelijk. Sinds ik het boek ‘Verborgen impact’ heb gelezen ben ik daar nog meer van doordrongen.

Een interessant weetje:
Wanneer je als volwassene deze week geen vlees eet, bespaar je: 130 liter water, 76 kilometer autorijden en 770 gram dierenvlees.

Wat aten wij in onze vleesloze week?

Vegetarische lasagne

Dit recept dat ik vond op de site van Lekker en Simpel is precies dat: lekker en simpel. Wij eten eigenlijk haast nooit peulvruchten maar de linzen in dit recept pasten prima en het geheel was behoorlijk voedzaam.

Bloemkoolcurry

Dit recept is afkomstig van de site ‘Uit Pauline’s keuken’. Lekker op smaak vanwege de curry en supergezond door de bloemkool en de kikkererwten. Ik liet de koriander en het limoensap weg en had zo een heerlijk maaltje.

Snelle nachoschotel

In het magazine van Jumbo zag ik dit recept voor een snelle nachoschotel. Echt zo’n gerecht voor op zondagavond. Of als comfortfood. Bijkomend voordeel: het is ook nog eens supersnel klaar en heel makkelijk te maken.

Bleekselderijrisotto

Ook dit recept komt uit dat zelfde magazine. Ik vind risotto maken altijd best wel een klusje maar ik ben er gek op. Ik heb al zo veel varianten eens uitgeprobeerd. Dit recept staat op de site met garnalen maar die heb ik weggelaten en vervangen door zachtgekookte eieren. Lekker hoor!

Witte bonen-spinaziestamppot met notenballetjes

We blijven nog even bij Jumbo qua receptuur. Ik geloof dat ik nog nooit zo veel peulvruchten in een week gegeten heb. In dit gerecht worden notenballetjes gebruikt. Het staat in 20 minuten op tafel en is echt lekker.

Brood met soep

Eerlijk is eerlijk. We deden ook een dag makkelijk. Op woensdag doe ik ’s avonds altijd aan yoga en dan is een ‘gewone’ warme maaltijd vaak wat te zwaar van tevoren. Dus aten we lekker verse soep met een boterham. Moet ook kunnen.

Volkoren couscous met blauwe kaas

Dit recept heb ik al een paar keer in mijn HelloFresh-box gehad en ik vind het altijd heerlijk. Het hartige van de blauwe kaas en het zoete van de peer vind ik zo’n lekkere combinatie altijd.

Hoe beviel dat nu?

Prima! Ik vond het eerlijk gezegd juist wel leuk om eens te variëren met andere voedingsmiddelen. De bite van een stuk vlees heb ik ook niet echt gemist. Zeker nu je zo beseft dat vegetarisch koken helemaal niet lastig is, gaan we het alleen nog maar vaker doen. Ik heb nl. nog veel meer recepten die ik wil uitproberen.

Maar ging dan alles ‘goed’?

Nou niet helemaal. Ik ging deze week lunchen met iemand in een restaurant dat bekend staat om de goede biefstukken. En toen ging ik toch overstag. Al vind ik overstag niet echt het goede woord. Voor mij is bewust eten namelijk ook bewust kiezen. Ik eet liever 1 keer in de week een goed (biologisch) stuk vlees dan 7 keer in de week een plofkip. En dus voelde ik me ook niet schuldig om die ene biefstuk.

Hoe vaak eet jij eigenlijk vlees?

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.