Leestijd: 3 minuten

Als er iets is dat ik op beautygebied veel uitgeprobeerd heb, dan is het wel mascara. Maar ach, iets soortgelijks zei ik ook eens over foundations ­čśë En hoewel ik ook eens een artikel geplaatst heb met een budgettip voor een HEMA-mascara, komt die toch niet in de buurt van mijn 3 favoriete mascara’s. Nieuwsgierig naar mijn favorieten? Lees dan snel verder.

Favoriete mascara #1: Phenomen’eyes van Givenchy

Als ik zo de beschrijving lees en termen zie als ‘extreme definitie’ dan denk ik altijd twee dingen: a) wat betekent dat precies en b) ja, ja het zal wel.

Hoe dan ook: dit is gewoon een hele fijne mascara. En dat komt vooral door het ronde borsteltje. Dat zorgt er namelijk voor dat je zelfs bij de kleinste haartjes in de hoeken goed kunt komen. De mascara blijft heel goed zitten en maakt mijn bescheiden wimpers echt meer ‘gedefinieerd’. Ach, laat mij dat woord ook eens gebruiken.

Bijkomend voordeel: hij is er niet alleen in zwart maar ook in donkerbruin. Fijn voor blondjes als ik.

Je koopt hem voor EUR 33,61 bij Douglas. Daarvoor krijg je 7 gram mascara.

Favoriete mascara #2: Le Volume de Chanel

Deze mascara koop ik altijd in de waterproof-variant. Ik weet niet eens of er veel verschil is met de ‘gewone’ maar ik ben ooit met de waterproof begonnen en dat beviel zo goed dat ik de niet-waterproof niet eens meer geprobeerd heb.

Ook deze mascara doet wat hij belooft: hij geeft volume en lengte, is smudge- en waterproof en er schijnen ook aardig wat verzorgende ingredienten in te zitten. Nou heb ik daar niet veel verstand van maar het is wel een feit dat mijn wimpers nooit afbreken als ik deze mascara gebruik.

Ook deze mascara is er in zwart en bruin. De niet-waterproof variant is er overigens in nog meer kleuren.

Je koopt hem voor EUR 35,71 bij Douglas. Daarvoor krijg je 6 gram mascara.

Favoriete mascara #3: BADgal BANG! volumemascara van Benefit

Misschien is dit zelfs nog wel de winnaar van de drie. Ten eerste omdat je meer product krijgt voor minder geld vergeleken met de andere twee. En ten tweede omdat dit gewoon een hele fijne mascara is. Het borsteltje is fijn smal en heel buigzaam. De mascara zelf heeft een prettige glans en blijft lang zitten. Natuurlijk maakt deze mascara de wimpers ook langer en dikker maar dat is bijna een logisch vereiste om favoriet te worden.

Deze mascara is veegproof, waterafstotend en vlekt niet. Daarnaast bevat hij provitamine B5 om de wimpers te voeden en versterken. Hij is (enig nadeel) alleen in het zwart verkrijgbaar.

Je koopt hem voor EUR 28,04 bij Douglas. Daarvoor krijg je 8,5 gram mascara.

Wat is jouw favoriet?

Volg mij ook op social media!

2 reacties

  1. Die van Benefit vind ik inderdaad heel goed! Een all time favorite is ook de YSL effet faux cils!

  2. Kristel

    Oeh, die van YSL zet ik dan op de lijst voor een volgende keer.