Leestijd: 3 minuten

Wie nu denkt: ‘Hé, schreef je vorig jaar rond deze tijd ook al niet een artikel over kampeeruitrusting?’, heeft gelijk. Dat was immers dit artikel. Maar wie mij een beetje gevolgd heeft, weet ook dat al die zorgvuldig bij elkaar gezochte uitrusting letterlijk in één klap op de Franse snelweg kwam te liggen.

En dus konden we weer opnieuw beginnen.

Ieder nadeel heeft een voordeel

Hoewel we onze vorige uitrusting in totaal nog geen week gebruikt hadden, hebben we wel kunnen testen wat we praktisch vonden en wat niet. En hoewel we vorig jaar heel bewust voor een vouwwagen kozen, hebben we die nu toch vervangen door een tent.

Het ‘echte’ bed met lattenbodem in de vouwwagen sprak ons erg aan. Maar als je ziet wat er tegenwoordig aan kampeermatrassen te koop is, hoef je echt niet per se een vast bed te hebben. En die keuken in de vouwwagen leek wel heel praktisch maar bleek dat in de praktijk helemaal niet zo te zijn.

En eigenlijk mocht het van ons allemaal nog wel iets meer back to basic.

Zonder af te doen aan comfort. Dat dan weer wel.

We kopen nu ook beduidend minder dan vorig jaar. Vorig jaar gingen we geloof ik met 3 verschillende koffiezetsystemen op vakantie. Nu hebben we een fluitketel en koffie. Vorig jaar had ik met zorg heel veel verschillende kommetjes en bordjes bij Rice in verschillende motieven bij elkaar gezocht. Nu hebben we ieder een setje basisservies van Mepal. Een keer extra afwassen is echt geen ramp op de camping.

Volgende maand is het weer ‘uitprobeervakantie’

Een jaar geleden stonden we een lang weekend op camping De Barendonk om onze nieuwe uitrusting uit te proberen. Dit jaar doen we dat gewoon weer opnieuw in de hoop dat het geen ongeluk brengt haha.

Wil je zien wat we tot nu toe zoal aangeschaft hebben? Kijk dan mee.

De nieuwe tent: een Robens Kiowa tipi
Helinox stoel
Robens tafel
Thermarest Mondoking 3D slaapmat
Sierra Designs slaapzak

En natuurlijk hebben we ook nog lampen, keukengerei en dat soort klein gedoe.

Duimen jullie mee dat we dit jaar wat meer geluk hebben?

Volg mij ook op social media!

2 reacties

  1. Kristel

    Dankjewel! Gek is dat he? Zo vreselijk groot is het verschil tussen een vouwwagen en tent nou ook weer niet. En toch lijkt het een hele overgang van het een naar het ander