Leestijd: 2 minuten

Joehoe! De lente is toch echt wel mijn favoriete seizoen hoor. En ook op kledinggebied. Je hoeft je niet langer te verstoppen in dikke, donkere kleding en je hoeft ook nog niet al te bloot te verschijnen ­čśë

Deze 5 basics horen wat mij betreft in je lentegarderobe thuis.

Een vest

For obvious reasons. Het is ’s ochtends en ’s avonds natuurlijk nog best fris en ook overdag kun je soms een extra laagje gebruiken. Ik kocht laatst dit vest van Drykorn dat echt overal bij past.

Een jas

Ik heb niet zoveel met het begrip ’tussenjas’. Maar lentejas is nou eenmaal niet zo’n gangbare term. Hoe dan ook, een jas kun je in dit jaargetijde nog wel gebruiken. Ik ben zelf stiekem nogal verliefd geworden op dit leren jack.

Een sjaal

Je ziet wel: ik hou van comfort en van kledingstukken of accessoires die er rekening mee houden dat het in de lente nog niet meteen mooi weer hoeft te zijn. Een sjaal als deze houdt je niet alleen lekker warm maar frist ook het simpelste shirtje helemaal op.

Een lichte jeans

Berg je donkere en je zwarte jeans maar weer op. Nou ja, een beetje dan. Het mag in de lente allemaal weer net wat lichter. En daar past een lichte jeans heel goed bij. Ach, jeans past toch altijd overal bij.

Een eenvoudig jurkje

Persoonlijk heb ik dit jurkje op het oog voor mijn ‘capsule wardrobe‘. Het is van merinowol en h├ę├ęl basic. Stel je dit jurkje eens voor met de sjaal of het leren jack van hierboven. Veel meer heb je dan niet nodig. Met sneakers draag je het sportief en met hakken weer heel netjes.

Ontbreekt er nog iets aan dit rijtje wat jou betreft en zo ja, wat?

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.