Leestijd: 3 minuten

Lifehacking: je moet wel onder een flinke steen gezeten hebben, als je daar nog nooit van gehoord hebt. Maar het vereenvoudigen van je leven van alledag zit soms in de simpelste dingen. Vandaag geef ik je 25 random tips om je leven te vereenvoudigen.

 1. Stel jezelf maandelijkse doelen. Stop met die goede voornemens ieder jaar maar stel jezelf iedere maand gewoon een wat kleiner, behapbaar doel
 2. Neem altijd een fles water mee. Serieus: je wilt niet weten hoe veel voordelen het drinken van water heeft op je lichaam
 3. Ruim regelmatig je kasten op: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd weet je wel.
 4. Scheid de to-dos uit je e-mail. Denk ook aan mijn artikel over de tips uit het boek GRIP of over plannen en organiseren.
 5. Volg een eenvoudige ochtendroutine. Blijf nog even weg van schermen en zorg voor een goed ontbijt. Dat doet al heel veel voor een goed begin van de dag.
 6. Zorg dat je je ‘essentials’ altijd in je tas hebt zitten. Of organiseer het zo dat als je van tas wisselt, je je spullen snel onder handbereik hebt.
 7. Budgetteer. Er zijn weinig dingen waar je zo onzeker van wordt als niet weten waar je je geld aan uitgeeft.
 8. Zorg voor goede spullen. Denk aan keukenspullen die je vaak gebruikt of dingen die je voor je werk nodig hebt. Beter één keer investeren in iets kwalitatiefs dan je iedere dag ergeren aan slechte spullen.
 9. Maak een goede basisgarderobe. Het is niet eenvoudig om daarmee te beginnen maar het werkt wel. En ik kan het weten!
 10. Meld je af van nieuwsbrieven. Als je die kortingscode eenmaal binnen hebt, kun je je gerust weer afmelden 😉 Scheelt weer vervuiling van je inbox.
 11. Maak je ontbijt of lunch vast de avond van tevoren klaar. Zeker als je weet dat je ’s ochtends liever een keer op de snoozeknop drukt dan dat je uit bed springt.
 12. Neem een tasorganizer. Zie ook punt 6. Van een tassenfreak als ik kun je meerdere tips rondom dit thema verwachten he 😉
 13. Sla alles op in de cloud. Zo heb je al je belangrijke dingen altijd bij je.
 14. Plan je trainingen in. Sinds ik op zondag mijn hardlooprondjes inplan voor de hele week, loop ik daadwerkelijk meer dan dat ik het een sluitpost van mijn planning laat zijn.
 15. Zorg dat je altijd azijn of baking soda in huis hebt. Weet je wel hoeveel je kunt doen met van die simpele huismiddeltjes?
 16. Luister naar podcasts of audioboeken. Weinig tijd voor zelfontwikkeling of ontspanning maar zit je bijvoorbeeld wel vaak in de auto of ergens te wachten. Luister jezelf dan gewoon slim of kalm.
 17. Gooi al die tabs in je browser nou eens dicht. Dat vergeet ik zelf ook vaak en het zorgt voor zoveel onrust.
 18. Rol je kleren op en zet ze rechtop in de kast. Nou ben ik niet eens een Marie Kondo-fan maar dit geeft wel meer overzicht in je kast. En het scheelt ruimte.
 19. Maak een e-mailmap voor follow up. Noem hem ‘wacht op antwoord’ of zo maar zorg dat je inbox clean blijft.
 20. Kies voor gezonde snacks in je bureaula. Yep, die roze koek is verleidelijk maar van een appel of energiereep krijg je echt meer energie. En vooral langer.
 21. Zorg voor producten waarmee je kunt multitasken. Verder uitleg overbodig toch?
 22. Gebruik IFTT. Nog nooit van If This Then That gehoord? Dan gaat er vast een wereld voor je open als je hier eens doorheen bladert.
 23. Zorg voor 10 basisitems in je garderobe. Zo heb je altijd iets om op terug te vallen als je per ongeluk toch een stressvolle ochtend hebt.
 24. Maak ’s avonds vast een to-dolijst voor de volgende dag. Zo heb je je hoofd leeg als je gaat slapen.
 25. Doe rustiger aan! En ja, dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan maar alles valt of staat met het maken van keuzes en het stellen van prioriteiten. Maar daar zou ik alleen al 25 tips over kunnen geven 😉

Uitgelichte afbeelding: Dominika Roseclay via Pexels

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.