Leestijd: 4 minuten

Ja mensen, ik ben weer eens vreemd gegaan. Qua tassenmerk dan welteverstaan. En net als iedere ‘gewone’ vreemdganger (althans dat denk ik dan maar) heb ik een goed excuus. Of misschien geen excuus maar een rechtvaardiging ­čśë

Vandaag vertel ik je meer over deze tas, waarom ik hem kocht en hoe hij bevalt.

Coach Cassie: h├ę, dat lijk wel een Louis Vuitton Pochette Metis!

Heel opmerkzaam! YouTube staat er op het moment vol mee: mensen die in alle toonaarden hun liefde voor deze ‘dupe’ voor de Pochette Metis uiten. En eerlijk is eerlijk: zo ben ik ook op het pad van deze tas gekomen.

Maar is het wel een dupe van de Pochette Metis?

Nou, als je naar de gelijkenis kijkt, dan zou je dat zeker zeggen. Niet alleen zijn ze precies even groot, ze hebben ook dezelfde indeling en structuur. Ook het handvat bovenop is hetzelfde als bij de PM.

Toch is het niet direct zo dat Coach het heeft nagemaakt van Louis Vuitton. Ik heb begrepen van mensen die er verstand van hebben dat Coach al jaren voor Louis Vuitton een ‘Pochette Metis-achtige’ tas op de markt had. Je zou je dus zelfs af kunnen vragen wie er nou eigenlijk van wie iets afgekeken heeft.

Het enige waarin de Coach Cassie wel verschilt van de Pochette Metis is de vorm van de flap (die is driehoekig bij de PM en recht bij de Cassie). En ook de sluiting verschilt. Bij de PM duw je twee palletjes in om de sluiting open te laten springen terwijl de Cassie een draaisluiting heeft. Zie je wel: toch kleine details die verschillen.

Maar Kris, jij wilde toch heel graag een Pochette Metis?

Ja dat klopt. Sterker nog, in mijn artikel over mijn Louis Vuitton verlanglijstje schreef ik daar al over. Toch ben ik om een paar redenen voor de Cassie gegaan:

Om te beginnen kun je bijna niet aan de Pochette Metis komen.

De wachtlijst voor de PM in Monogram Canvas in de stores is nog steeds gesloten. Dan ben je dus aangewezen op een site als Designer Vintage of zo. De zwarte in het zogenaamde empreinte leer is overigens wel gewoon te koop. Zelfs online!

Het prijskaartje verschilt .. ehm .. nogal sterk

Voor de Pochette Metis in Monogram Canvas betaal je in de winkel (als je hem daar zou kunnen krijgen tenminste) EUR 1.390. De zwarte empreinte versie kost zelfs EUR 1.650.

De Coach Cassie kost ‘slechts’ EUR 395. Laten we wel wezen: dat is nog steeds verschrikkelijk veel geld voor een tas. Maar als ik zwart leer met zwart leer vergelijk dan is het nog altijd ‘maar’ een kwart van de prijs van de LV.

Ben ik dan LV moe?

Nou dat denk ik zeker niet. Maar nu ik een aantal klassiekers in mijn collectie heb, word ik wel kritischer in wat ik er nog aan toe wil voegen. En als je mijn serie artikelen over bewuster leven een beetje gevolgd heb dan weet je dat ik nog steeds wel voor kwaliteit ga maar wel bewuster nadenk over dit soort aankopen.

Ik koos dus voor een andere beslissingsroute

Vroeger zou ik gedacht hebben: ik wil de Pochette Metis nog aan mijn collectie toevoegen. Nu dacht ik veel bewuster: h├ę, ik heb eigenlijk geen echt goede zwarte crossbodytas in mijn collectie van dit formaat die ik bij veel verschillende gelegenheden kan gebruiken. Ik zette een aantal specs voor mezelf op een rijtje. Denk aan formaat, verstelbare schouderriem, handvat, zwart, leer etc. En zo kwam daar de Coach Cassie uit rollen.

Maar genoeg gezeverd ter verantwoording van weer een tassenaankoop ­čśë

Die Coach Cassie: hoe bevalt ie?

Top! Voor iemand die zo vaak tassen koopt (of kocht moet ik eigenlijk zeggen) als ik, is dat best bijzonder. Want bijna iedere tas heeft wel een nadeel. Of hij is toch te groot of te klein. Of hij gaat niet makkelijk en snel open of juist t├ę snel. Of hij heeft niet de juiste lengte qua schouderriem of hij is te klassiek of te stoer. Eigenlijk is er altijd wel iets.

Deze tas bevalt eigenlijk op alle fronten. Al na een paar dagen dragen merkte ik dat ik er blind de weg in kan vinden en dat ik me nooit onbewust erger aan iets. Hij is er gewoon en doet wat ie moet doen. Precies dat wat je van een dagelijkse tas verwacht die je blindelings van de kapstok moet kunnen grijpen als je de deur uitgaat.

Waar te koop?

Ik wilde de tas in eerste instantie gewoon via de site van Coach kopen. De Bijenkorf heeft ook Coach in het assortiment maar die hadden de Cassie (nog) niet. Maar na wat googelen ontdekte ik tot mijn verbazing dat ie zelfs gewoon bij bol.com te koop was.

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.