Leestijd: 4 minuten

We beginnen aan Linux te wennen, hebben zorgen om Kiki op school en gaan lekker een midweek naar de Ardennen in de herfstvakantie. Hoe was de maand oktober verder?

Favoriete (Netflix) serie

We zijn een beetje ‘late to the party’ maar we zijn ook eindelijk aan Vis a vis begonnen. Het behoeft voor veel mensen geen introductie maar voor wie het net als wij ook nog niet kende:

Een naïeve jonge vrouw belandt in de gevangenis nadat ze voor haar vriend geld heeft verduisterd. Ze moet leren overleven in een wrede en gevaarlijke nieuwe omgeving.

Woehaa, retespannend. En leuk om acteurs uit La Casa terug te zien. Maar die Zulema: Wat Een Mega Bitch is dat zeg.

Favoriete boek

De afgelopen maand heb ik niet heel veel gelezen. Het boek dat wel veel indruk op me maakte was Het verhaal van de dienstmaagd. Dit verhaal is als serie uitgezonden geweest onder de oorspronkelijke titel The Handmaid’s Tales.

Binnen de grenzen van de voormalige Verenigde Staten heeft een christelijke beweging de macht gegrepen. In deze nieuwe Republiek Gilead dient eenieder naar de letter van het Oude Testament te leven. Vanfred, de vertelster, behoort tot de nieuwe klasse der “Dienstmaagden’, die slechts één doel heeft: zich voort te planten. Alleen ’s nachts in haar sobere kamer is ze vrij om zich over te geven aan haar illegale herinneringen: het lezen van boeken, haar eigen naam, het nu irrelevant geworden begrip “liefde’.
In een sobere stijl, die afwisselend koele observatie, ontroering, wanhoop, hartstocht en wrange humor reflecteert, legt Vanfred het zwarte hart bloot dat schuilgaat achter de kalme façade van een reactionair establishment. Een regime dat bepaalde stemmingen in onze maatschappij tot een even logische als huiveringwekkende conclusie doordrijft: is dat een futuristisch schrikbeeld, of de ware nabije toekomst van Amerika?

Het gekke van dit boek is dat het aan de ene kant heel absurdistisch lijkt maar het aan de andere kant ook zomaar eens (ooit) echt zou kunnen zijn. Zeker in Amerika 😉

Het is heel indrukwekkend maar ik vond het wel lastig om er in te komen. Als dat eenmaal gelukt is, dan is het ook wel meteen een heel meeslepend verhaal. Echt wel een aanrader dus.

Favoriete uitstapje

Deze was deze maand niet zo moeilijk. We gingen namelijk met ons drietjes in de herfstvakantie naar de Belgische Ardennen. We verbleven in een soort blokhut van Les Cabanes de Rensiwez. Ik denk dat ik er nog wel een apart artikel aan wijd maar ik kan alvast verklappen dat we het er heel leuk gehad hebben. Het was sowieso heerlijk om er na een turbulente maand even met ons drietjes (of eigenlijk moet ik viertjes zeggen want Linux ging ook voor het eerst mee) tussenuit te zijn maar we hebben ook gigantisch geboft met het weer.

Favoriete beautyproduct

Nou, na wat experimenteren van de afgelopen maanden ben ik toch weer trouw teruggegaan naar mijn ‘oude’ huidverzorgingsroutine van Uncover. Daar blijf ik steeds op terugkomen. Ik heb de afgelopen maand wel wat producten van Lush uitgeprobeerd maar dat haalt het voor mij bij lange na niet bij Uncover.

Uncover skincare

Favoriete tas

Deze maand gebruikte ik mijn Coach Cassie behoorlijk veel. Maar ik heb ook de mini-variant van de welbekende Kanken rugtas gekocht. Ik vind die Kanken zo fijn maar in het originele formaat wel wat te groot voor dagelijks gebruik. De mini is echt perfect. Hij kan tegen een stootje en is heel praktisch.

Favoriete foto

Daar gaan we weer hoor *moppert ze terwijl ze door haar fotostream bladert*. Goed dan kies ik deze maand voor een van de eerste staatsieportretten van Linux haha. Zeg maar gewoon een lucky shot want als die hond een camera ziet, vreet ie hem liever op dan dat ie mooi poseert. Maar heel soms lukt het toch.

Favoriete eten

We hebben weliswaar al ontdekt dat we Linux best goed mee kunnen nemen naar een restaurant maar sinds zijn komst zijn we niet vaak uit eten geweest.

Dat deden we wel in de herfstvakantie in de Ardennen. We maakten er een gewoonte van om ’s middags ergens uitgebreid te lunchen en ’s avonds in ons huisje gewoon brood te eten.

Ik word altijd erg gelukkig als er ergens steak tartare op de menukaart staat. Rauw vlees dus. Zeker als het zo gepresenteerd wordt dat je de smaken heel mooi zelf kunt combineren. Met lekkere krokante friet en een Belgisch biertje erbij wordt het dan wel helemaal een feest.

Hoe was jouw maand?

Volg mij ook op social media!

2 reacties

  1. Kristel

    Ja leuk he? En volgende week komt er een wat uitgebreidere review online.