Leestijd: 4 minuten

Bij telefoons van anderen heb ik altijd een beetje hetzelfde als wat ik bij tassen van andere dames heb: ik wil weten wat er op staat en in zit. Dat verklaart waarschijnlijk mijn fascinatie voor ‘what’s in my bag-video’s’ en het feit dat ik altijd even gluur als iemand zijn telefoon ontgrendelt. Guilty as charged!

Maar laat ik dan ook zo sportief zijn om mijn meest gebruikte apps van dit moment met je te delen.

Eerst iets over de telefoon zelf.

Ik heb een iPhone 8 Plus en daar ben ik superblij mee. Ja, hij is aan de grote kant maar mijn ogen doen het ook niet meer zo goed als 10 jaar geleden dus dit formaat is toch wel handig.

En ik heb eigenlijk altijd een hoesje om mijn telefoon. Nu heb ik er een met een marmerstructuur en een bijpassende popsocket. In eerste instantie vond ik dat nogal lomp maar het blijkt in de praktijk wel echt handig te werken.

Ik heb weleens overwogen om heel clean en basic de telefoon zonder hoesje te gebruiken maar hoewel mijn telefoon echt nog nooit gevallen is, zul je net zien dat me dat wel gebeurt als ik het hoesje er af haal.

En waarom zou ik eigenlijk ook want er zijn tegenwoordig veel leuke hoesjes te koop. Ik zag laatst dit leuke Samsung a40 hoesje maar met wat zoekwerk ontdekte ik zeker zo leuke voor de iPhone. Leuk trouwens ook als klein cadeau-idee voor de komende feestmaand vind ik.

Hoe heb ik mijn telefoon georganiseerd?

Op mijn beginscherm staan mijn meestgebruikte apps. In totaal heb ik 3 schermen met apps. Op scherm 2 en 3 heb ik de apps in willekeurige volgorde staan. Wel heb ik ze daar min of meer gebundeld per soort app. Zo staan de apps van diverse webwinkels bij elkaar in een mapje. Net zoals de apps van receptensites of minder vaak gebruikte socialmediaplatforms.

Het beginscherm dus.

Daar heb ik de apps staan die ik echt dagelijks gebruik.

In de onderste balk heb ik de allerbelangrijkste staan. Al vraag ik me nu een beetje af of dat wel klopt. De app van bijvoorbeeld Instagram gebruik ik namelijk vaker dan dat ik telefoneer.

Laat ik ze even kort doornemen:

 • Foto’s
  Nou ja, die spreekt eigenlijk wel voor zich. Op het moment van schrijven heb ik ruim 10.000 (!) foto’s en video’s in mijn albums. En ja, die heb ik ook in de cloud. Stel je voor …
 • Camera
  Tja, die gebruik ik dus ook meerdere keren per dag. Daar kun je je vast iets bij voorstellen.
 • Klok
  Voor mijn wekker, en de timer die ik regelmatig gebruik.
 • Instellingen
  Nou gebruik ik deze niet eens dagelijks maar als ik hem nodig heb wil ik er wel heel snel bij kunnen.
 • Facebook
  Privé merk ik dat ik steeds minder met Facebook doe en steeds vaker dingen deel op Instagram. Maar mijn blogartikelen deel ik uiteraard wel op Facebook.
 • Feedly
  Wat ouderwets zo’n soort rss-reader. Maar Feedly gebruik ik om blogs en artikelen op andere sites bij te houden. Superhandig wel!
 • Wunderlist
  Daar schreef ik al eens uitgebreid over. Hoewel ik nu soms ook de Apple-app Herinneringen gebruik, blijft Wunderlist mijn favoriet.
 • Nu.nl
  De een zweert hier in huis bij de NOS-app (logisch gezien zijn verleden daar ;-)) maar ik haal mijn nieuws van nu.nl.
 • Rabobank
  De laatste tijd ben ik wat meer met budgetteren bezig en hou ik graag in de gaten waar mijn geld naartoe gaat. Het komt best makkelijk binnen maar we merken dat het er net zo hard weer uitvliegt haha. Daarom gebruik ik deze app ook bijna dagelijks.
 • WeekCal
  De ‘eigen’ kalenderapp van Apple vind ik niet zo top. Deze wel. Ik heb er mijn werkagenda in zitten maar ook de gezinsagenda die ik met JW deel. De layout is overzichtelijk en ik kan ook vervaldata uit Wunderlist bijvoorbeeld in de agenda laten binnenkomen.
 • Mail
  Je zou denken waarom twee mailapps op een beginscherm? Dat is voor mijn overzicht. Die onderaan van Gmail is voor mijn privémail en deze voor mijn zakelijke mail. Als ik vrij ben, hoef ik dus niet steeds met al mijn zakelijke mail geconfronteerd te worden.
 • YouTube
  Pure ontspanning 😉
 • Paginabeheer
  Deze app gebruik ik om de artikelen van Krispiratie op Facebook te plaatsen. Het is zeg maar de zakelijk app voor Facebook. Wel handig hoor!
 • Google Maps
  Niet alleen omdat ik anders verdwaal, maar ook omdat JW en ik met elkaar onze ‘reizen’ delen. Als JW wat verder van huis bij een klant zit, en op weg naar huis gaat, deelt hij zijn route met mij. Zo kan ik zien waar hij is en wanneer ik hem thuis kan verwachten.
 • Instagram
  Need I Say More 😉
 • Safari
  Twee browsers op mijn beginscherm ja. Gek genoeg werk ik op mijn Mac tegenwoordig het meest in Safari maar op mijn smartphone in Google Chrome. Misschien ben ik dan toch niet zo goed georganiseerd als ik dacht.
 • Analytics
  Nu mijn site nog altijd behoorlijk groeit, kijk ik op sommige dagen meerdere keren naar de bezoekersaantallen. Strebertje!
 • Weer
  De enige map op het beginscherm waarin 3 verschillende apps zitten. Meestal kijk ik op de app van Weeronline maar soms is alleen Buienradar voldoende om te weten of ik met de hond kan gaan wandelen of beter nog even moet wachten.
 • Herinneringen
  Deze app test ik sinds kort naast Wunderlist. Maar ik gebruik hem alleen voor korte herinneringen daar waar ik in Wunderlist min of meer mijn leven georganiseerd heb 😉 Denk aan een herinnering als ‘brood uit de vriezer halen’ of ‘cadeautje kopen’.
 • Lightroom
  Soms (nou ja, vaak) bewerk ik mijn foto’s nog wat voordat ik ze online plaats. En dat doe ik in Lightroom. Ik heb daar laatst hele handige presets voor gekocht waarmee je je foto’s met één druk op de knop heel mooi kunt nabewerken. Misschien schrijf ik daar nog wel eens over.

En de onderste balk spreekt denk ik echt wel voor zich: bellen, internetten, mailen (privé) en appen.

Lijk mijn beginscherm een beetje op het jouwe? En koop jij regelmatig een nieuw hoesje om af te wisselen?

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.