Leestijd: 4 minuten

Deze week hadden we een redelijk rustige week. Dat dacht ik tenminste. Uiteindelijk hebben we nog aardig wat gedaan. Kijk je mee naar mijn weekoverzicht?

Week 3 -2018

Maandag

Werken, werken, werken. Het bevalt me op zich goed zo’n lange werkdag aan het begin van de week waarin ik echt meters kan maken. Ik vertelde laatst al dat ik mijn werkkamer nog wat gezelliger wilde maken. Dat is er nog niet echt van gekomen maar een geurkaarsje naast mijn bureau helpt toch al een beetje.

Verder werk ik vandaag mijn planning bij, werk ik aan nieuwe artikelen en publiceer ik een (goedgelezen) artikel over ballonvaren. ’s Avonds maak ik lekker smoorkip met sperzieboontjes en een restje nasi van gisteren. Zal ik het recept binnenkort delen?

Dinsdag

Kiki weer naar de peuterspeelzaal gebracht. Ik begin een beetje aan het nieuwe ritme te wennen al vind ik die ochtenden wel razendsnel voorbijgaan. Ik stofzuig het hele huis, dweil de woonkamer, gooi er tussendoor wat wasjes in en hoppa, het is alweer half 12.

Kiki is ’s middags total loss. Ze heeft voor het eerst gegymd op de peuterspeelzaal. Als ze kan klimmen en klauteren is ze in haar element. Volgens de juf heeft ze ook een goede motoriek. Nou, dat heeft ze dan vast van JW. Maar ze heeft ’s middags nergens zin in en wil eigenlijk alleen maar tv kijken. Nou voor deze keer dan;-)

Terwijl Kiki tv kijkt zoek ik een aantal campings voor onze zomervakantie. We willen graag naar de Vendee, net voor het hoogseizoen. Ik pak het serieus aan en maak een bestandje waarin ik een aantal campings met elkaar vergelijk op grootte, afstand, prijs, faciliteiten (zwembad, animatie etc.) Als ik dan later deze week met JW ‘familieberaad’ heb, kunnen we sneller knopen doorhakken.

’s Avonds maak ik een roerbakschotel met kalkoen waarvan het recept binnenkort online komt.

Woensdag

’s Ochtends drinken Kiki en ik koffie met een vriendinnetje van het peuterdansen en haar moeder. Dat wil zeggen; de dametjes maken de bibliotheek onveilig en de moeders doen een poging tot bijkletsen in het café van de bibliotheek. Kiki is alleen behoorlijk vervelend dus ik moet haar er regelmatig aan herinneren dat een bibliotheek geen MonkeyTown is. De rest van de dag blijft ze strontvervelend. Ze luistert voor geen meter en ik moet haar de hele dag corrigeren. Dat hebben we – gelukkig- niet zo vaak met haar.

Laatst schreef ik al eens over Mapiful. We hebben er nu eindelijk zelf twee posters besteld die vandaag binnenkomen en die we meteen inlijsten. Op de ophangrails wachten we nog dus hopelijk kunnen we ze in het weekend boven de bank hangen.

Donderdag

Er raast een storm over Nederland. JW brengt Kiki naar de peuterspeelzaal. Daardoor hoef ik ’s ochtends niet te haasten maar ik probeer evengoed wel op tijd klaar te zijn want die ochtenden duren al zo kort. Ik doe een paar boodschapjes. Bij thuiskomst meldt mijn Apple-watch dat ik mijn 30-minuten-bewegingsdoel al gehaald heb. Best knap van alleen maar naar de Jumbo aan het eind van de straat lopen. Zal wel met het tegen de wind in ploeteren te maken hebben.

’s Avonds hakken we de knoop door en kiezen we een leuke camping voor de zomervakantie op het Ile de Ré in Frankrijk. Het enige waar we nu toch nog wat over twijfelen is de vakantieperiode. We wilden eigenlijk in de laatste twee weken voor de schoolvakanties gaan. Maar we overwegen nu toch om wel in het hoogseizoen te gaan. Dan is het immers wel overal wat levendiger. Vaak is de KidsClub er ook alleen tijdens de schoolvakantie. Qua prijs scheelt het wel wat maar het is nog altijd een heel acceptabele prijs. Even een nachtje over slapen dus nog.

Vrijdag

Vandaag komt er een vriendinnetje van Kiki spelen. Evi en zij zijn op dezelfde dag geboren en al sinds ze een paar maanden oud zijn, zijn ze onafscheidelijk op het kinderdagverblijf. Ze zagen elkaar daar altijd alleen op dinsdag dus de dames waren er best verdrietig van toen Kiki op dinsdag voortaan niet meer kwam. Maar daar wisten Evi’s moeder en ik wel wat op, dus planden we gewoon een speeldate. Kunnen ze toch nog samen spelen en knuffelen.

Het was heel gezellig. Zowel voor de kleine als de grote dames. Alleen zag het er hier na afloop uit alsof er een bom ontploft was. Ik was kapot joh. Haha, niks gewend. Of toch te oud moeder geworden 😉

Zaterdag

Vandaag was een echte rommelzaterdag. JW deed ’s ochtends de weekboodschappen en ging kijken bij een caravanstalling in de buurt waar wij onze nieuwe vouwwagen willen gaan stallen. Na de lunch reden we naar De Wit in Schijndel om ons vast wat te oriënteren op nieuwe kampeeruitrusting. Toch een beetje jammer dat we een paar jaar geleden alles verkocht hebben. Al sinds ik een kind ben en met mijn ouders kampeerde, kom ik daar toch echt wel met enige regelmaat. En ik vind het echt een geweldige winkel (nee, ik ben niet gesponsord). Als ze het daar niet hebben, vind je het nergens.

Hoewel wij ons eigenlijk alleen maar wilden oriënteren vonden we wel prima campingstoelen en een mooie campingtafel. Zelfs voor Kiki hebben we een eigen campingstoeltje. Hebben we dat toch maar vast binnen. Alle overige inventaris komt de komende maanden wel. Vooral naar een koelkastje willen we nog wel wat beter research doen.

Bij thuiskomst hebben we de Mapiful-prints opgehangen boven de bank. Wat vind je? Wij zijn er heel blij mee.

’s Avonds haalde JW spareribs bij wat wij het beste spareribsrestaurant in de wijde omgeving vinden. Ik werkte nog wat aan mijn blog en we keken naar Wie is de Mol. Een van de weinige series die we nog echt op tv kijken (dus niet op Netflix of zo).

Zondag

Vanochtend heb ik wat gewerkt. Morgen heb ik een afspraak met een vriendin dus dan komt het er niet echt van. Ik hoorde vaak van mensen dat ze mijn artikelen wel heel leuk vinden maar lang niet altijd tijd hebben om ze meteen te lezen. Daarom heb ik een nieuwsbrief ontwikkeld. Als je je aanmeldt, krijg je op zondag een nieuwsbrief met de artikelen die die week online gekomen zijn. Kun je ze lekker rustig op zondag even allemaal doornemen. Handig toch?! Hier schrijf je je in.

’s Middags kwamen mijn schoonouders op bezoek. Ze lunchten met ons mee. De rest van de middag hebben we lekker wat gerommeld en ’s avonds heb ik opnieuw wat gewerkt. Ik ben alleen gewoon vergeten om foto’s te maken.

En zo hadden wij dus een leuke week. Benieuwd wat aankomende week weer gaat brengen.

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.