Leestijd: 5 minuten

Sinds ik deze serie begonnen ben, denk ik iedere week: is mijn leven nou echt niet te eentonig om iedere week een overzicht van te maken? Maar blijkbaar vinden mensen het inkijkje in mijn -al dan niet saaie- leven toch leuk. En dus ga ik lekker door. Voor mij werkt het zelf ook als een soort dagboek dus wie weet kijk ik er over 10 jaar wel met veel plezier op terug.

Week 6 -2018

Maandag

Een werkdag voor mij. En dus heb ik lekker achter mijn laptopje artikelen zitten schrijven. Ik had deze week ook een opdracht via mijn bedrijf Kristaalhelder dus ik moest even flink aanpoten. Tussendoor weer het huishouden gedaan. Een niet nader te noemen familielid ­čśë had een kop koffie over ons lichte vloerkleed gegooid. Daar moest dus zwaar geschut aan te pas komen maar de vlek is er wel uit.

Dinsdag

Kiki weer naar de peuterspeelzaal gebracht. Ze is erg gek op de puzzels die je op de foto ziet. Ik zocht online of je die dingen ook als particulier kunt aanschaffen. Dat kan dus wel maar ze kosten bijna 70 euro. Ehm, laat dus maar.

Het was ’s middags lekker weer dus zijn Kiki en ik fijn naar buiten geweest. ’s Avonds werkte ik nog een paar uurtjes en daarna las ik in bed nog een paar hoofdstukken in Sapiens wat echt een interessant boek is. Ik zal het binnenkort wat uitgebreider reviewen in mijn maandelijkse boekenrubriek.

Woensdag

Eerst weer naar peuterdansles geweest. Kiki had er flink zin in deze keer. Zo grappig om te zien hoe die kleintjes spelenderwijs al dansjes leren en iets bijgebracht krijgen over ritme en beweging en zo. Na afloop dronk ik nog even koffie met de moeder van een creche- en danslesvriendinnetje van Kiki. Mijn netwerk-van-moeders-van-vriendjes-oudercommissie-dansles-etcetera wordt wel snel groter trouwens. Ik dacht dat dat pas op de basisschool zou gebeuren.

’s Middags knutselden we en ’s avonds maakte ik een lekkere salade van gegrilde biefstuk met peer en croutons en keken we naar The Blacklist.

Donderdag

Wat stom van ICI Paris zeg. Eind vorige week kreeg ik een brief van ze. Ik had nog niet genoeg punten gespaard met mijn aankopen maar weet je wat, de resterende punten gaven ze me vast cadeau zodat ik voila toch alvast een cheque toegestuurd kreeg met 5 euro korting. Toen ik hem vandaag wilde verzilveren (want zo ben ik dan ook wel weer) merkte ik dat hij slechts tot 3 februari geldig was. Dat was dus maar 2 dagen na ontvangst. Zo kan ik klanten ook hun spaarpunten aftroggelen zeg!

Anyway. Ik haalde verder Kiki op van de peuterspeelzaal en omdat het zo’n heerlijk weer was hebben we lekker lang buiten gespeeld in twee verschillende speeltuinen. Even wat vitamine D tanken.

Tot slot kwam mijn Uncover bestelling binnen waardoor mijn voorraad weer aangevuld is. Ik schreef al vaker over dit merk en ik ben er nog steeds erg blij mee. En nee, ze sponsoren me nog altijd niet ­čśë

Vrijdag

Vandaag ging ik met Kiki naar De Wit in Schijndel. De grootste camping- en outdoorwinkel die ik ken. Ik wilde er eens kijken naar laarzen van Zoo Adventures. Ik ben nl. al langer op zoek naar fijne outdoorschoenen die er toch nog een beetje leuk uitzien en na de jammerlijke mislukking van Dubarry leek dit merk me wel wat. Ze zaten op zich ook wel goed maar met een peuter gaan winkelen is toch niet zo tof. En om schoenen die toch behoorlijk prijzig zijn maar half te passen, vond ik ook niet zo slim.

Maar goed, we hadden een leuke ochtend. Kiki heeft daar nog leuk gespeeld al is ze op het laatst wel behoorlijk hard gevallen. Dat dat kind nog niets gebroken heeft mag echt een wonder heten.

’s Avonds maakte ik een lekkere schotel van zuurkool met rosti, spekjes en kaas. Recept delen binnenkort?

Vandaag kwam ook mijn bestelling binnen van het Rice-servies dat ik bedoeld had voor onze kampeeruitrusting. Nou vind ik het alleen zo mooi dat ik het zonde vind om het alleen op vakantie te gebruiken. Heb ik weer.

Zaterdag

Vandaag was ik al poepievroeg wakker. JW ging vandaag met onze zwager en neef een weekendje naar Londen en moest al heel vroeg op. Tja, en dan slaap ik dus ook niet lekker meer.

Kiki is de hele dag prinses Elsa geweest. Toen we hoorden dat de kindjes maandag verkleed op het kinderdagverblijf mogen komen vanwege carnaval hebben we een mooie prinsessenjurk voor haar besteld. En trots dat ze is! Heeft ze toch een beetje Brabantse roots al moet ik eerlijkheidshalve zeggen dat ik nooit iets om carnaval gegeven heb.

We haalden lekkers op de markt en Kiki mocht een taartje uitzoeken. Ze koos voor een valentijnstompouce van de HEMA haha. Lekker hoor.

Eigenlijk is Kiki sowieso schandalig verwend. Eerst die Elsa-jurk, toen een taartje en toen kreeg ze ook nog zo’n hamerspel van me. Ik merk dat die verwennerij haar meestal wel wat afleidt van het feit dat papa een paar dagen weg is. En ach, beter verwend dan verwaarloosd zeggen ze toch?

Ik was wel blij met mijn paar vrije uurtjes toen Kiki eenmaal netjes op tijd in bed lag. Er speelde iets urgents bij de oudercommissie van het kinderdagverblijf en ik wilde dit artikel vast grotendeels schrijven zodat ik er maandag alleen nog de foto’s bij hoef te plaatsen.

En dan natuurlijk ook nog even relaxen met een goed glas wijn en Wie is de mol? Wie denken jullie dat de mol is? Meestal zit ik wel redelijk goed maar dit seizoen heb ik echt nog geen idee.

Zondag

Normaal bakt Kiki iedere zondagochtend met JW samen chocoladebroodjes. Nu JW een weekendje weg is, mocht ze het helemaal alleen doen. Tijdens het ontbijt keken we natuurlijk even naar de gouden race van Sven Kramer op de Olympische Spelen. Ik schreef afgelopen week al dat ik niet zo’n sportgek ben, maar met dit soort evenementen staat de tv natuurlijk wel aan.

We zijn vandaag met mijn zus en nichtje Linde naar Monkey Town geweest. Lekker uitrazen voor die meiden en voor mijn zus en mij een mooie gelegenheid om even bij te kletsen. Het was een hele gezellige dag. Kiki was wel heel druk vandaag en vroeg ontzettend veel aandacht. Ik denk dat ik vandaag wel 1000 x ‘Mama!’ gehoord heb. Ze gaat er nu ze wat ouder wordt steeds meer last van krijgen als papa weg is, heb ik het idee. Niet heel fijn aangezien papa volgende week bijna een hele week weg is.

En zo hadden wij dus weer een heel gezellige week. Deze week wordt redelijk normaal. Aanstaande zondag vertrekt JW weer voor een dag of 6 naar Amerika. Ik blijf daar toch tegenop zien ook al redden wij ons altijd meer dan prima. Maar het is voor een goed doel en hij doet het met veel plezier. En ach, wat is nou 6 dagen?

Hoe was jullie week? Nog iets bijzonders meegemaakt?

Volg mij ook op social media!

1 reactie

  1. Nogmaals excuses namens een niet nader te noemen familielid!