Leestijd: 4 minuten

Het was weer een leuke week. We waren superveel buiten (zou de griepepidemie daarom aan ons voorbijgaan?). Ik zocht een nieuwe oppas en we bereidden ons voor op weer een buitenlandtripje van JW. Kijk je mee naar mijn week?

Week 7 -2018

Maandag

Een drukke dag vandaag. Eerst moeten er een aantal artikelen geproduceerd worden. O nee, eigenlijk begint de dag zelfs nog vroeger. Normaal brengt JW Kiki naar het kinderdagverblijf maar omdat hij een weekend in Londen zit, moet ik dat nu doen. Geeft niks, dan ben ik lekker al vroeg scherp.

Goed, artikelen schrijven dus. Daarna probeer ik een aantal dingen tegelijk te doen. Ik kook een flinke pan erwtensoep. Ondertussen kijk ik op mijn laptop naar het schaatsen op de Olympische Spelen. En verder overleg ik met een paar ouders die samen met mij de oudercommissie van het kinderdagverblijf vormen. We hebben een belangrijk punt dat we met de directie willen bespreken en overleggen via WhatsApp over de aanpak.

Veel te snel is het alweer tijd om Kiki te halen. Ze mocht vandaag verkleed als prinses Elsa naar het kdv in verband met carnaval. Ze vond het wel jammer dat ze geen polonaise hadden gedaan (haha, heeft ze toch iets Brabants van mij). Ze zei overigens ook zonder enige bescheidenheid dat de andere kindjes ook mooi verkleed waren maar dat zij toch de mooiste was.

We eten makkelijk: erwtensoep natuurlijk. Rond een uur of elf ’s avonds komt JW thuis van zijn tripje. We kletsen nog even bij en dan gaat het licht ook wel echt uit. Letterlijk en figuurlijk.

Dinsdag

Rustig dagje vandaag. Omdat het zo’n heerlijk weer was, ben ik weer lekker met Kiki naar buiten geweest. Weet je wat me opvalt? Nou ben ik toch al een aantal middagen met dit mooie (hoewel koude) weer naar diverse speeltuinen geweest maar we zien nauwelijks andere peuters buitenspelen. Waar zijn die allemaal? Of spelen kinderen echt niet meer buiten?

Woensdag

Vandaag was wel weer een drukke dag. Vanochtend zijn we eerst weer naar peuterdansles geweest. Daarna moesten we naar de bibliotheek. Na de lunch zijn we dat hele eind weer teruggelopen omdat Kiki bij het hertenkamp wilde spelen. Prima, het was toch heerlijk weer. Op de terugweg haalden we een speciaal Valentijnstaartje bij de bakker. Wij doen niet echt aan Valentijnsdag maar zoiets vind ik dan nog wel leuk.

Kiki is vanochtend gevallen. Het is maar een vrij oppervlakkige schaafwond maar ze jammert er toch behoorlijk over en dat zijn we niet van haar gewend. Even in de gaten houden dus.

Donderdag

Kiki komt met een aardige productie aan knutsels terug van de peuterspeelzaal. Ik vind dat ze daar behoorlijk veel doen in die paar uurtjes per week.

Wat niet behoorlijk veel is, is de hoeveelheid groene thee in de Lipton Ice Tea Green. Zie je dat op de verpakking? Maarliefst 0,14% groene thee-extract.

Verder ben ik vandaag druk geweest met het zoeken van een nieuwe oppas. We hadden eerst een lief meisje dat af en toe kwam oppassen als wij eens een avond uit wilden of zo. Maar zij is gestopt. En aangezien ik voor komende week twee afspraken moest afzeggen omdat JW in Amerika is en wij dus nog geen nieuwe oppas hebben, wordt het tijd voor een wervingsactie.

Op zo’n moment merk ik dat ik door de diverse clubjes, het kdv, de oudercommissie, moeders van vriendinnetjes etc. toch al best een aardig netwerk heb opgebouwd. Ik had dan ook in no time reacties van 4 meisjes die wel willen komen oppassen. De komende weken komen ze allemaal even langs om kennis te maken. Zou wel handig zijn om een oppaspool te hebben en niet te veel afhankelijk te zijn van 1 meisje.

Vrijdag

Vanochtend gaan Kiki en ik weer naar Ouwehands. Ik krijg haar deze keer gelukkig redelijk makkelijk mee om ook wat dieren te bekijken en hoef niet linea recta naar de speeltuin. We zijn er de hele ochtend en sluiten op de terugweg af met een lekker hapje bij McDonalds. Moet af en toe een keer kunnen. Kiki geniet er erg van en ik geniet dan weer van haar. Op de terugweg naar huis valt ze uitgeput in slaap.

JW heeft een reactie gehad van De Bijenkorf. Mijn mooie nieuwe Furla-tas was toch al zo snel kapot? Bij Furla zelf bleven ze bij hun standpunt dat het om ‘normale gebruiksschade’ ging. Lekker na 1,5 maand. Gelukkig was De Bijenkorf veel coulanter. We konden kiezen: een korting en de tas dus wel behouden of ons geld terug en de tas daar achterlaten. Hoewel ik er eerst wel helemaal verliefd op was, koos ik toch voor het laatste. Het merk Furla heeft inmiddels redelijk afgedaan voor mij en ik zou me in het vervolg steeds druk maken wat er nog meer kapot zou kunnen gaan. Maar topservice van De Bijenkorf hoor. Petje af!

Als verrassing kwam JW thuis met een tasje van Louis Vuitton. Toevallig schreef ik deze week nog wat er op mijn verlanglijst staat en ineens kon ik daar al iets van wegstrepen. Superblij mee!

Zaterdag

Vanochtend ga ik eerst lekker naar de kapper. ’s Middags rommelen we wat in huis en gaan we even met Kiki naar de speeltuin. We sluiten de dag lekker af met een hapje en een drankje en een aflevering van Wie is de mol natuurlijk. Morgenochtend moet JW al vroeg naar Schiphol dus we duiken er op tijd in.

Zondag

JW is al heel vroeg weg. Hij appt me later dat hij weer heeft kunnen upgraden naar de business class. Ik stuur hem dus even een foto van welke KLM-huisjes hij al wel heeft ­čśë We zetten ook het ‘aftelvliegtuigje’ naast Kiki’s bed. Zo noem ik het tenminste. Je kunt het zo instellen dat er iedere dag een lampje uitgaat voor een van de raampjes. Als alle raampjes uit zijn, komt papa weer terug. We moeten deze keer 5 nachtjes instellen.

Nadat Kiki ook even wilde ‘make-uppen’ en ik mijn verzameling LV-doosjes had opgeruimd, gingen we fijn op pad.

We gaan vanochtend lekker naar een speeltuin in een naburig dorp. Het is weer prachtig helder maar koud weer. Op de terugweg rijden we even langs het tuincentrum. Na de lunch lopen we nog naar het hertenkamp waar we ook nog spelen. Al met al zijn we dus de halve dag heerlijk buiten geweest.

’s Avonds kijk ik naar De Luizenmoeder en drink ik een lekker glas wijn. Het is namelijk Drink Wijn Dag dus dat laat ik me geen twee keer zeggen.

En zo was het weer een leuke week.

Komende week is JW dus weg. Hij komt vrijdag weer thuis. Hoewel ik er wel steeds meer aan wen (eindelijk!) vind ik het nog steeds niet leuk. Al heeft het ook wel w├ęl leuke kanten. Zal ik daar eens een artikel over schrijven ­čśë ?

 

 

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.