Leestijd: 2 minuten

In mijn artikel over mijn doucheritueel schreef ik al eens over de douchegel van NUXE die ik graag gebruik. Vandaag vertel ik je iets meer over de hand- en lipverzorging die standaard in mijn tas zitten.

Meer over NUXE

NUXE is vooral bekend vanwege een van haar iconische producten: de Huile Prodigieuse. Een droge olie die haar en huid voedt en herstelt. En die geur herken je al snel uit duizenden!

Ik moet zeggen dat als ik op de site van NUXE zoek naar een duidelijke filosofie achter het merk, dat ik dan geen eenduidige visie tegenkom. Wel veel oneliners zoals ‘Een merk dat vrouwen weer in contact brengt met hun innerlijke natuur zodat ze hun eigen schoonheid kunnen onthullen.’ Nou ja, laten we het ze maar vergeven en de producten voor zich laten spreken.

Hand- en nagelcreme Reve de Miel

Handcremes slingeren hier altijd in overvloed door het huis. Favorieten zijn – tot nu toe – die van Decubal en de Weleda Granaatappel Regeneratie Handcreme. Die laatste alleen al vanwege de geur.

Deze handcreme is dus onderdeel van de Reve de Miel-lijn. Voor wie nooit zo goed was in Frans: Miel betekent honing en dat is dan ook meteen een van de belangrijkste bestanddelen van deze handcreme. Wie wel eens een doe-het-zelf gezichtsmaskertje heeft gemaakt met honing, herinnert zich vast dat je na afloop een heerlijk zacht huidje kreeg. Dat doet de honing dus. En naast het feit dat het je huid lekker zacht maakt. werkt het ook nog eens antiseptisch en helend.

Nou heb ik van de grondlegster van mijn favoriete gezichtsverzorgingsproducten begrepen dat ingrediënten met het predicaat ‘natuurlijk’ niet per definitie altijd goed zijn voor je huid maar mijn gevoelige huid verdraagt de NUXE-producten prima.

Wat kan ik verder zeggen over de handcreme? Hij doet wat hij moet doen. Hij verzacht, trekt snel in en ruikt natuurlijk heerlijk. Een aanrader dus.

Lipverzorging

Als het op lipverzorging aankomt ben ik echt superkritisch. Een Labello komt er hier echt niet in bijvoorbeeld. Ik heb weleens een ‘verkeerd’ merk lipverzorging of lipstick gebruikt waarna ik een week de vellen aan mijn lippen had hangen. Of ik kreeg van die opgezwollen lippen. Brr. Op deze van Roc reageer ik bijvoorbeeld wel altijd goed.

Ik was dus wat huiverig toen ik bij ICI Paris XL een reisverpakking zag staan met daarin twee lipverzorgingsproducten van NUXE. Maar omdat een paar andere producten met toch al goed bevallen waren durfde ik het wel aan.

De ultra-voedende lippenbalsem Reve de Miel is inderdaad ultra-voedend. Omdat het in een potje zit, vind ik het niet super handig om mee te nemen, daarom staat deze op mijn nachtkastje. Na mijn reguliere nachtverzorging gaat er een dikke laag op mijn lippen en de volgende ochtend zijn ze weer heerlijk zacht en soepel.

Voor in mijn tas gebruik ik dan de Hydraterende Lipstick Reve de Miel. Een stickvorm is voor overdag toch handiger. Zeker als je zoals ik toch vaak lippenstift draagt.

Natuurlijk hebben beide producten weer honing als hoofdbestanddeel.

Ondanks mijn aanvankelijke scepsis – of misschien zelfs wel angst – ben ik dus erg tevreden over deze twee producten.

Je koopt de producten van NUXE onder andere via ICI Paris XL. De handcreme en de lippenbalsem in stickvorm vind je ook gewoon via bol.com. En probeer dan meteen eens die heerlijke douchegel.

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.