Leestijd: 5 minuten

Zoals je weet heb ik vorige week een weekoverzicht overgeslagen omdat ik toen een favorieten van de maand artikel geplaatst heb. Vandaag pak ik de draad weer op. Het was een rustige week qua afspraken en activiteiten maar ik was druk met Kiki’s zindelijkheidstraining want die verloopt tot nu toe met horten en stoten.

Week 13 -2018

Maandag

Vandaag heb ik lekker veel meters kunnen maken en veel artikelen kunnen schrijven. Komende week maandag is het immers Tweede Paasdag dus dan komt er van werken niet veel.

Ik schreef onder andere een artikel over driftbuien bij peuters dat binnenkort online komt. Had ik dat nou maar niet gedaan. Juist vandaag kreeg Kiki haar ergste driftbui ever toen ik haar ophaalde bij het kinderdagverblijf. Compleet met om zich heen slaan en schoppen, schreeuwen en gillen. Ze kreeg haar zin niet en vond het dan maar nodig om midden in de hal een scene te trappen. Ik kon de tips die ik in het artikel verwerkt heb, dus meteen zelf in de praktijk brengen.

Dinsdag

Kiki had vandaag op de peuterspeelzaal tegen de juf gezegd dat ze ’s middags alleen een onderbroekje aan wil. Dus na de lunch heb ik haar luier maar uitgelaten en een potje midden in de huiskamer gezet. Het zindelijk worden wil nog steeds niet echt lukken. Gek is dat toch. Ze is bijna in alles haar leeftijdsgenootjes voor behalve met zindelijk worden. Ik moet zeggen dat het vanmiddag redelijk goed ging maar zoals je ziet aan de onderbroekjes die hangen te drogen, hebben we ook wel een paar ongelukjes gehad.

’s Avonds maak ik een recept van köfte dat afgelopen zaterdag gepubliceerd is.

Woensdag

We gaan vandaag gewoon verder met project Luier Uit 😉 Ze wil nu zelfs geen luier aan als we naar de peuterdansles gaan. Ze vertelt daar tegen iedereen dat ze alleen een onderbroekje aan heeft. Ik sta intussen zelf met dichtgeknepen billen te hopen dat ze niet de hele dansvloer onderplast haha.

Eenmaal weer thuis stel ik op mijn telefoon een wekkertje in dat ieder half uur gaat. Zodra de vogeltjes fluiten, zet ik haar op het potje en meestal plast ze dan wel. Vreemd genoeg lijkt ze het alleen niet zelf aan te voelen komen. Er moet dus ook weer een paar keer gedweild worden omdat ze het ene moment zegt dat ze ‘echt niet’ hoeft te plassen en een minuut later alles weer laat lopen. Lastig hoor!

Ik heb laatst iets gelezen over Baby ZindelijkheidsCommunicatie en heb nu een beetje spijt dat ik daar niet eerder van gehoord had. Maar goed, het zal wel goedkomen.

’s Avonds heb ik mijn eerste taakje voor Kiki’s school. Iedere ouder is gevraagd om een paar gerechtjes voor het Paasontbijt te maken. Ik hoef alleen maar eieren te koken en worstjes in bladerdeeg te maken. Het lijkt De Luizenmoeder al wel.

Donderdag

Kiki heeft Paasontbijt op school. Volgens JW die haar wegbracht, zag het er supergezellig uit en dat vertelde ze zelf ook toen ik haar kwam halen.

Ik benut mijn vrije uurtjes om snel wat boodschappen te doen en scoor bovendien bij de Hema twee leuke jurkjes voor Kiki. Ze wil bijna geen broeken meer aan. Jurkjes, jurkjes, jurkjes. Verder ruim ik de badkamer op en organiseer ik mijn make-upstash.

De zindelijkheidstraining gaat weer redelijk. Zolang ik haar zelf maar weet over te halen om op het potje te gaan zitten.

Donderdagavond zou JW eigenlijk weg zijn maar zijn afspraak ging niet door. In plaats daarvan haalde hij een nieuw bijzettafeltje op want die kun je immers nooit genoeg hebben. Nou ja …..

Vrijdag

Ik ga vandaag met Kiki naar Decathlon. Ik wil zowel voor haar als voor mezelf naar een slaapzak kijken voor als we gaan kamperen. Zo’n Decathlon is met een peuter die van avontuur houdt nog best een hele expeditie. We maken een stop bij de klimmuur, bij de hoepels en springtouwen, er moet een trampoline geprobeerd worden, de verrekijkers zijn interessant en een tennisbal aan een touwtje aan een paal is ook reuze interessant. Hoe vaak ik niet in een paar uur tijd ‘die wil ik’ gehoord heb 😉

Anyway, ik koop zowel voor Kiki als voor mezelf een mummyslaapzak.

’s Middags wil mevrouw ook nog gaan spelen bij het Hertenkamp en dat vind ik wel prima want het is eindelijk even mooi weer.

Vandaag ging er wel weer een luier aan. Ik vond het nog wat te snel om haar een hele ochtend mee naar een winkel en in de auto te nemen zonder luier. Overigens wordt ze dan wel kwaad dat ze een luier om moet maar als ik haar dan zeg dat we gaan proberen de luier droog te houden en dat ze zelf mag zeggen als ze moet plassen, vertikt ze dat weer.

Zaterdag

Gisterenavond heb ik mijn slaapzak even uitgeprobeerd. Hij is lekker warm en zacht maar ik ben toch bang dat ik er te weinig bewegingsruimte in ga hebben. Ik besluit om de slaapzak dus toch terug te brengen en mijn oorspronkelijke plan te volgen: in de vouwwagen gewoon onder een dekbed gaan liggen.

Vanochtend is een rommelochtend. Ik verwacht bezorgers van HelloFresh, Jumbo, De Bijenkorf en Anna van Toor. Ik blijf dus de ochtend thuis terwijl JW met Kiki gaat zwemmen.

’s Middags ga ik naar de kapper terwijl JW Kiki naar opa en oma brengt voor een nachtje logeren. JW en ik hebben namelijk eindelijk weer eens een date night.

We eten ’s avonds heerlijk bij restaurant Vesters in Nijmegen. We namen het viergangenmenu met bijpassend wijnarrangement (voor mij dan, JW zou rijden). Het eten was erg lekker. Binnenkort zal ik er een apart artikel over publiceren en dan maak ik ook de vergelijking met het restaurant waar we laatst zo lekker gegeten hebben.

Zondag

Vandaag slapen we eerst lekker uit. Dat wil zeggen tot 8 uur. Mensen met jonge kinderen zullen beamen dat dat toch aardig uitslapen is.

Wel een beetje vreemd om zonder Kiki aan het paasontbijt te zitten maar stiekem vind ik het ook wel weer een keer fijn om samen te zijn. Op dit soort momenten denk ik weleens dat ik dat wel een week lang of zo zou willen maar tegelijk weet ik dat ik haar niet zo lang zou willen missen.

Aan het einde van de ochtend zijn we bij mijn ouders waar we een erg enthousiaste Kiki aantreffen. Ze heeft het heel leuk gehad en opa en oma waren geloof ik ook wel tevreden.

Na de paasbrunch bij mijn ouders pakken we alles weer in en rijden we naar huis. ’s Middags rommelen we wat aan in huis. Ik maak een Monchou-taart en Jan-Willem maakt ons eerste HelloFresh-gerecht.

En zo hadden we dus een vrij rustige week. De komende week is wat anders dan anders. Maandag is het immers Tweede Paasdag. Dan komen mijn schoonouders en mijn schoonzus met haar gezin op de borrel. En vrijdag gaan we met vrienden een weekend champagne proeven en kopen in Reims. En daar heb ik zin in!

Hoe was jouw week?

 

 

 

 

 

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.