Leestijd: 3 minuten

Ik kan het niet laten. Mijn grootste guilty pleasure is toch wel het bekijken van video’s, foto’s en artikelen op YouTube, Instagram, Pinterest en blogs van wat mensen in hun tas hebben zitten. Volgens mij heb ik het al eens eerder gezegd: voer voor een psycholoog. Ik zal nog net niet op straat aan andere dames vragen of ik eens in hun tas mag neuzen maar fascinerend vind ik het wel.

Nu kan ik natuurlijk zelf niet achterblijven. Eerder deelde ik al eens in videovorm wat ik in mijn Neverfull van Louis Vuitton meesleep. Vandaag is het – in fotovorm – de beurt aan de inhoud van de Tas du Jour, mijn Liebeskind.

Tas

Over de tas zelf schreef ik laatst in een van mijn favorieten-artikelen al. Het is warempel eens geen Louis Vuitton. Dat het bestaat bij mij he mensen ;-). Qua Louis Vuitton crossbody zit ik natuurlijk al heel lang te azen op een Pochette Metis maar nu hoor ik de laatste tijd veel klachten over de ‘glazing’ van die tassen. Hmm.

Het is om precies te zijn de Liebeskind Small Ibisco. Een zadeltasmodel. Hij is van leer met goudkleurige hardware en hij is vooral handig om crossbody te dragen. Er zitten een paar binnenvakjes in maar niet zo veel dat je alsnog je spullen kwijt raakt in een zwart gat. Ik kocht hem via Little Green Bag waar hij in de aanbieding was van EUR 199,90 voor EUR 139.

Wat zit er in mijn tas?

Nou verandert de inhoud van mijn tas nogal vaak. Ik heb op mijn werkkamer een kastje staan waar al mijn LV’s in staan en waar ik spullen heb staan die ik regelmatig overhevel van de ene naar de andere tas. De spullen die ik vandaag in mijn tas heb zitten zijn eigenlijk wel de basics die ik altijd bij me draag.

 • Portemonnaie: toevallig heb ik net deze week mijn Louis Vuitton Zippy Coin Purse weer eens verruild voor een Piquadro portemonnaie. Piquadro was vroeger een geliefd merk van mij en ik moet zeggen dat dit wel een heel praktische portemonnaie is.
 • Telefoon: mijn iPhone 8 plus
 • Papieren zakdoekjes: die mis je pas als je ze niet bij je hebt.
 • Mijn Apple AirPods die ook in korte tijd redelijk onmisbaar zijn geworden
 • Een lippenstift van Guerlain in kleur 47, Gisela
 • Een lippenbalsem van Burt’s Bees
 • Een tasspiegel van Chanel en,
 • Mijn Louis Vuitton Mini Pochette Accessoires als ‘catch all’ voor allerlei spulletjes die anders zo rondslingeren in je tas.

En wat zit er dan in dat kleine tasje?

Luister en huiver:

 • Een handsanitizer
 • Reserve lippenstift
 • Parfum
 • Twee tampons
 • Een pen
 • Een nagelvijl
 • Pleisters
 • Brilpoetsdoekjes
 • Wat pijnstillers
 • Een paar toffees en kauwgom.

Ontbreekt er dan nog iets?

Als ik van huis weg ben, heb ik mijn sleutels uiteraard ook bij mij. En wat er nu ook niet in mijn tas zit is een zonnebril. Sinds kort draag ik weer een bril maar ik had nog geen nieuwe zonnebril op sterkte. Die komt er straks dus nog bij.

Herkenbaar?

Wat draag jij allemaal mee in je tas? Is het vergelijkbaar met wat er in mijn tas zit of sleep jij juist een hutkoffer mee of ga je voor minimalistisch?

Heel eerlijk? Daarin verander ik ook nogal eens. Maar daarover later vast meer ­čśë

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.