Leestijd: 4 minuten

Wat later dan je van me gewend bent – want ja, zo’n puppy kost echt veel tijd en energie – krijg je nu toch mijn favorieten van de maand september te zien en lezen. Kijk je weer mee?

Favoriete (Netflix) serie

We hebben afgelopen maand met vele plezier de serie Mindhunter gevolgd. De eerste afleveringen moesten we er wel een beetje in komen maar toen werd het toch wel heel interessant.

De serie speelt zich af eind jaren ’70. Twee FBI-agenten zorgen voor een doorbraak in de criminologie door zich te gaan verdiepen in de psychologie van moordenaars. Ze zijn lid van de nieuwe Behavioral Science Unit van de FBI en proberen door middel van interviews met seriemoordenaars te voorspellen hoe andere moordenaars te werk gaan om zo zaken op te lossen. Voor die tijd was dat blijkbaar behoorlijk baanbrekend werk en dat kun je je nu al bijna niet meer voorstellen. Ze moeten in hun werk dan ook vaak opboksen tegen vooroordelen, hiërarchische culturen en gedateerde opsporingsmethodes. Heel interessant dus!

Favoriete boek

In september heb ik niet eens zo veel gelezen. Een boek is wel de moeite van het vermelden waard en dat is DNA van Yrsa Sigurdardottir.

In Reykjavik wordt een jonge vrouw op gruwelijke wijze vermoord. Haar zevenjarige dochter verstopt zich onder haar bed en is de enige getuige. Wanneer niet veel later een tweede vrouw op eenzelfde manier ter dood wordt gebracht, staat de politie voor een raadsel: wat is het verband
tussen de twee vrouwen?

Voor commissaris Huldar is het de eerste zaak in zijn nieuwe functie. Hij moet daarbij samenwerken met psychologe Freyja, die het getraumatiseerde meisje onder haar hoede heeft. De samenwerking wordt extra gecompliceerd door hun onenightstand, waarbij Huldar Freyja voorloog over zijn leven.

Ondertussen ontvangt een radioamateur gecodeerde berichten die de slachtoffers met elkaar in verband brengen, maar niemand gelooft hem en hij besluit zelf op onderzoek uit te gaan.

Ja, dit was wel een spannend boek hoor! Vooral de manier waarop de slachtoffers vermoord zijn, is nogal ehm, luguber. Ik vond het plot niet voorspelbaar en de karakters van Freyja en Huldar worden heel mooi uitgewerkt. Ik denk dat we van deze schrijfster vast nog meer gaan horen.

Favoriete uitstapje

We hebben in september niet eens veel uitstapjes gedaan zie ik nu. Op zich ook wel logisch omdat we in september onze puppy kregen. Misschien is het ophalen van hem bij de fokker dan wel meteen het uitstapje van de maand geweest. We zijn deze maand veel thuis geweest en ik had het idee dat we dat alledrie, pardon alle vier ook echt wel even nodig hadden na wat behoorlijk drukke maanden.

Favoriete beautyproduct

Help! Ik had deze maand geen uitgesproken favoriet product. In zo’n maand na de vakantie heb ik altijd het gevoel dat alles weer een beetje moet resetten. Herken je dat? Alsof je je routines weer moet vinden.

Ik ben inmiddels wel weer een paar verzorgingsproducten van Lush aan het testen. Misschien zijn die komende maand de moeite waard gebleken om voor de titel ‘favoriet van de maand’ in aanmerking te komen.

Favoriete tas

Ja hoor, dat bleef deze maand toch de Coach Cassie waar ik een uitgebreid artikel over schreef.

En op mijn verlanglijst is de nieuwe IT-bag van Louis Vuitton met stip op 1 gekomen. Over die tas schreef ik zelfs ook al een artikel.

Favoriete foto

Vanaf nu moet ik gaan kiezen uit de foto’s van mijn twee ‘kindertjes’. Want laten we wel wezen: kinderfoto’s en foto’s van Linux zijn wel vaak mijn favorieten.

Favoriete eten

Wat? Geen etentjes deze maand? Nope. Grappig wel, nu ik alles zo neerschrijf lijkt het net of we een hele saaie maand gehad hebben terwijl het voor mijn gevoel juist wel meeviel.

In mijn fotostream zitten sowieso maar een paar foodfoto’s deze maand. Een wazige van een pan soep die staat te dampen op de kookplaat en eentje van ons eerste uitstapje naar een restaurant met Linux. Hij deed het daar supergoed btw. Fijn en hond die ook van uit eten gaan houdt 😉

Overigens waren de pannenkoeken ook superlekker. Dit keer dus geen haute cuisine en zeker geen foodfoto-waardig plaatje. Mea culpa.

Hoe was jouw maand?

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.