Leestijd: 3 minuten

Waar haal ik mijn inspiratie vandaan als het gaat om items van Louis Vuitton? Hoe informeer ik mezelf over modellen, prijzen, draagmogelijkheden etcetera. Je leest het in dit artikel.

Inspiratie?

Als ik het over inspiratie heb, heb ik het over veel verschillende dingen. Soms vind ik het gewoon leuk om te zien hoe andere mensen hun tas of SLG (small leather good) gebruiken. Hebben zij toepassingsmogelijkheden ontdekt, die ik nog niet ken bijvoorbeeld.

Op andere momenten vind ik het leuk om verschillende modellen tassen met elkaar vergeleken te zien worden. Wat past er wel in model X maar niet in model Y.

En ik wil natuurlijk weten, wat er op de markt te koop is en tegen welke prijs. Ik heb het dan over zowel de markt voor nieuwe artikelen als de zogenaamde preloved-markt. Vind jij pre-loved ook zo’n mooi woord? Dat klinkt toch heel wat anders dan tweedehands vind je niet?

Anyway, alles wat bijdraagt aan het regelmatig updaten van mijn Louis Vuitton-verlanglijst ­čśë

De website van Louis Vuitton zelf

En dan heb ik het eigenlijk vooral over de Duitse website. Waarom de Duitse vraag je je misschien af? Dat komt omdat het produktaanbod weliswaar overal ter wereld min of meer hetzelfde is, maar de prijzen niet. Op de internationale .com-site kan ik dus prima het totale, actuele LV-aanbod vinden maar ik moet dan altijd rekening houden met a) wisselkoersen en b) het feit dat Louis Vuitton in de States behoorlijk duurder (ja nog duurder) is dan hier.

Daarom ben ik vaak op louisvuitton.de te vinden. De Duitse prijzen zijn namelijk (nagenoeg) gelijk aan de Nederlandse dus als ik dan iets aan mijn verlanglijst toe wil voegen, weet ik ook wat beter wat het me gaat kosten.

YouTube

Ja, mijn guilty pleasure! Op de schaarse momenten dat ik me verveel, begin ik soms aan een zoektocht op YouTube om er een uur later pas weer mee op te houden. Oeps.

Het mooie van YouTube is dat je er heel veel ervaringen van heel veel verschillende mensen kunt vinden. Louis Vuitton is een merk dat je bij heel ordinaire mensen aantreft maar ook bij hele classy dames. En alles daartussenin.

Als ik een nieuw item overweeg te kopen, doe ik vooral veel research op YouTube. Ik bekijk reviews en zogenaamde ‘what’s in my bag’-video’s. Zo heb ik al een aantal keer slimme tips gekregen. Dat er snel haaltjes in de LV-sjaal komen wist ik dus gelukkig al van YouTube. En dat een Speedy Bandouliere echt veel veelzijdiger is dan een gewone Speedy dus ook. Ook de tip om een lange strap bij de Pochette Accessoires te kopen, heb ik van YouTube.

En soms wil ik gewoon domweg wegdromen bij de collectie van iemand anders. Er zijn namelijk YouTubers die ik volg die van een bepaald model alle mogelijke kleuren hebben. Sommigen nemen hun films zelfs op in een kamer met een hele LV-kastenwand achter zich waar de totale collectie uitgestald staat. Waar doen die mensen het van vraag ik me dan wel af maar dat terzijde.

Een paar van mijn favoriete LV-YouTubers (nieuw woord):

  • Minks4All: Minnie uploadt regelmatig en is zeer grondig in haar reviews. Zij is ook van die kastenwand btw
  • Shea Whitney: die naast LV ook veel andere luxe-merken en -onderwerpen behandelt
  • JerushaCouture: een sympathieke Australische met een heerlijk accent om naar te luisteren. O ja, en een mooie collectie ­čśë
  • LalaLovesLV: die naast een voorliefde voor Louis Vuitton ook erg van Chanel houdt. Net als Minks4All trouwens.

En natuurlijk werken de gewone zoekopdrachten ook verslavend. Op mijn huidige wishlist staat bijvoorbeeld een Palm Springs Mini Backpack. Nou, zoek maar op YT en je bent zo een paar uur verder.

Designer Vintage

Er zijn natuurlijk verschillende sites waar je pre-loved items kunt kopen maar mijn favoriet is Designer Vintage. Misschien omdat het een Nederlands bedrijf is, maar het aanbod is ook gewoon goed.

Ik kijk hier vooral op om te zien hoe courant bepaalde items zijn. En ik hou bij hoe vaak ‘zeldzame’ items voorbijkomen. Voor de Pochette Metis is bijvoorbeeld een wachtlijst – waar ik nog steeds niet op heb kunnen komen-. Toch wordt er regelmatig een nieuwe PM aangeboden op DV. Ik kijk dus hoe vaak dat gebeurt. Als ik dus eindelijk besluit er een keer een te kopen …..

Social media

Gek genoeg is social media niet echt een inspiratiebron voor me. Ik zoek op Instagram wel foto’s van bepaalde modellen bijvoorbeeld maar verder zie ik er vooral dezelfde personen terug die ik op YT toch al volg. En bewegend beeld geeft toch een betere indruk is mijn ervaring.

Mis ik nog inspiratiebronnen en kun jij mij daarin weer inspireren? Laat het vooral weten in de reacties. Ik ben erg benieuwd.

PS Kan ik jou misschien nog inspireren met de eerste 10 items uit mijn eigen collectie?

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.