Leestijd: 4 minuten

Wie mij al langer volgt weet dat ik inmiddels een aardige Louis Vuitton-collectie opgebouwd heb. Mijn Speedy B, Neverfull, Pochette Accessoires en Palm Springs zal ik nevernooit wegdoen. Maar naast mijn Louis Vuitton favorieten heb ik nog een aantal andere tassen die ik regelmatig gebruik. Welke dat zijn lees je in dit artikel.

Liebeskind Bourbon Ibisco

Deze tas zag je al eerder voorbijkomen in een favorieten-van-de-maand-artikel en in een what’s-in-my-bag artikel.

Dit is dan ook een heel veelzijdig tasje. Het is licht, fijn om crossbody te dragen en het combineert met veel verschillende kledingstijlen. Ik kan hem niet stoer noemen maar ook niet chic terwijl hij (of zij?) het allebei wel kan zijn. Als ik niet per se zwart wil dragen bij een bepaalde outfit is dit wel mijn go-to kleine tasje.

Fjallraven Totebag no.1

Deze tas is al HEEL lang een GROTE favoriet. Ik vind het zeker niet de mooiste tas uit mijn collectie. Maar dat zou ook gek zijn als je hem wilt vergelijken met mijn designertassen. Maar looks bedriegen soms want dit is zeker wel de meest praktische tas uit mijn verzameling.

Om te beginnen kan er lekker veel in. En nee dat is niet vervelend want a) is de tas lekker licht van gewicht en b) kun je hem op verschillende manieren dragen. Deze tas is namelijk als handtas, schoudertas én rugtas te dragen. Superhandig dus! Er zitten net genoeg vakken in om praktisch te zijn zonder dat je steeds moet nadenken wat in welk vakje zit. Het buitenste vak is handig voor dingen waar je snel bij moet kunnen en zelfs mijn laptop past er in.

De tas is gemaakt van een duurzame stof die veel kan hebben en die je zelfs met een extra waxlaagje nog meer bescherming kunt geven. Wel wordt de stof na verloop van tijd wat vaal. Als ik dan toch een minpuntje moet noemen …

Het feit dat ik overweeg om hem nog in een andere kleur te kopen (ik heb de zwarte) zegt denk ik wel genoeg.

Fjallraven Kanken

We blijven nog even bij Fjallraven en nee, dit artikel is niet gesponsord. Geen enkele tassenfabrikant durft het aan om mij te sponsoren denk ik 😉

Naast de Totebag no.1 heb ik ook een Fjallraven Kanken. Qua stijl misschien wel vergelijkbaar met de Totebag maar laatstgenoemde vind ik meer voor dagelijks gebruik terwijl ik de Kanken meer gebruik voor vakanties of dagjes uit als ik veel spullen mee wil nemen.

De duurzaamheid spreekt mij aan net zoals de indeling: een fijn rechthoekig groot vak waar ontzettend veel in past maar waar je toch alles heel makkelijk in terug kunt vinden.

Het verwijderbare zitkussen heb ik nog nooit gebruikt maar ach, je zult er maar om verlegen zitten.

Ook deze tas wordt na verloop van tijd wel wat vaal maar verder is het zo’n duurzaam ding dat je hem echt wel heel intensief moet gebruiken om ‘m kapot te krijgen.

DKNY Chelsea Crossbody

Deze tas kan ik nergens vinden. Dat wil zeggen, hij hangt bij mij gewoon aan de kapstok, maar ik kan hem noch online, noch in een fysieke winkel vinden als ik ernaar zoek.

Ik kocht hem twee jaar geleden in Zweden in een groot warenhuis. Op vakantie kijk ik altijd extra goed rond of ik ergens tassen zie die je ’thuis’ in de winkels niet ziet.

Als ik hem nu opzoek zie ik dat ie overal uitverkocht is en de tas die je vindt is de ‘vintage’ variant met grained leather terwijl mijn exemplaar gewoon van glad leer gemaakt is.

Hoe dan ook: het is een superfijne crossbody waar veel meer in past dan je op het eerste gezicht zou denken. De schouderriem is verstelbaar en het handige vakje voorop is precies groot genoeg voor wat kleine spulletjes waar je snel bij wilt kunnen.

Wishlist?

Tja, staan er ooit geen tassen op mijn verlanglijst? De laatste tijd zie ik twee tassen veel voorbijkomen. En ze vechten om een plekje in mijn collectie.

Deze eerste is er een van Gaston Luga.

En de tweede is van het Thaise merk Ta.tha.ta.

Hij lijkt weliswaar op de Fjallraven Totebag maar is misschien zelfs nog wel iets veelzijdiger.

Wat vind jij van deze tassen? Zit er een bij die jou ook aanspreekt?

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.