Leestijd: 5 minuten

Het is april 2017 als ik mijn tiende item van Louis Vuitton koop. Een paar jaar geleden is mijn liefde voor het merk ontstaan. Tijd om jullie dus een kijkje te gunnen in mijn verzameling.

Waarom Louis Vuitton?

Om heel eerlijk te zeggen: ik heb geen idee. Er zijn zelfs best wel wat merken die qua stijl misschien beter bij mij zouden passen. Toch spreekt het mij aan dat Louis Vuitton voor veel stijlen geschikt is. Ja, je ziet veel schoolmeisjes met neptassen lopen. En ja, er lopen ook behoorlijk ordinaire typetjes met Louis Vuitton rond maar soit, ik hou er gewoon van. Een beter argument heb ik niet.

In het begin vond ik overigens alleen het monogram design mooi. Later ben ik ook meer gaan kopen van het Damier Ebene motief.

En wat doe ik als ik me verveel? Dan kijk ik YouTube-filmpjes van andere LV-lovers. Van die what’s-in-my-bag-filmpjes en zo. Verstand op nul dus.

Tot zover de inleiding en een genante bekentenis 😉 Hier volgt mijn collectie die overigens in een steeds sneller tempo groeit. Heel vreemd is dat …

 1. Neverfull MM in Monogram Canvas

  Dit was indertijd mijn eerste item van Louis Vuitton. Een handige shopper met leren accenten die al een mooi patina hebben gekregen. Tegenwoordig verkopen ze ze met een soort clutch erbij maar dat was nog niet zo toen ik hem kocht.Ik gebruik deze tas vooral in de zomer. Omdat het een shopper is met een open bovenkant is het vooral een tas voor mooi weer. Wil je weten wat ik er zoal in meezeul? Kijk dan eens naar deze video.

 2. Zippy portemonnee in Monogram Canvas

  Na de Neverfull stond er een portemonnee op mijn verlanglijstje. Ik heb altijd heel veel verschillende portemonnees gehad variërend van hele grote portefeuilles tot kleine kaarthouders.Als eerste LV-portemonnee wilde ik graag een compact exemplaar waar toch veel in past.

  De Zippy voldoet daar zeker aan. Je kunt hem rondom afsluiten en er passen heel veel pasjes in. Toch steek je hem makkelijk in je jaszak of in een kleine tas.Deze portemonnee kocht ik tijdens een zomervakantie bij Louis Vuitton op de Champs Elysees in Parijs. Where else?

 3. Insolite Organizer in Monogram Canvas

  Bij de Zippy schreef ik al dat ik altijd heel veel verschillende portemonnees heb gehad. Zet je dus schrap voor nog een paar exemplaren 😉 De Insolite is een mega portefeuille. Hier passen dus werkelijk al je bankpassen, credit cards, klantenkaarten, cadeaubonnen, visitekaartjes et cetera in. Ook je paspoort en zelfs een mobiele telefoon stop je er dan nog bij. Superhandig voor op reis, iets minder voor als je alleen even naar de supermarkt hoeft. JW bracht deze portemonnee voor mij mee uit Parijs toen hij daar voor zaken moest zijn.

 4. Sarah portemonnee in Monogram Canvas

  Je kunt het al bijna raden: zo’n Zippy is soms iets te compact en de Insolite is daarentegen wel erg groot. Een beetje addict kiest in zo’n geval nog voor een tussenmaatje. Dat werd dus de Sarah. Eigenlijk lijkt deze nog het meest op een ouderwetse huishoudportemonnee. Het grote voordeel is dat hij heel overzichtelijk is zonder mega lomp te zijn.

 5. Kaarthouder in Monogram Canvas

  Weinig toelichting bij nodig. Voor als je dus alleen even naar de supermarkt hoeft of alleen een clutch bij je draagt en je belangrijkste pasjes beschermd mee wilt nemen.

 6. Make-uptas in Monogram Canvas

  Nog zo’n essential die volgens mij niet in je tas kan ontbreken. Al kun je in dit verband natuurlijk best twisten over het begrip ‘essential’ 😉 Dit is een handig make-uptas voor alle dagelijkse dingetjes die je mee wilt nemen. Een tubetje handcreme past er ook nog wel in en de lichte binnenkant is veel minder besmettelijk dan je zou denken.

 7. Pochette Accessoires NM in Monogram Canvas

  In eerste instantie dacht ik: ‘Wat een klein tasje. Wat kun je daar nu helemaal in meenemen?’ En nu? Nu is het een van mijn favorieten geworden. Zeker sinds ik er een langere band bijgekocht heb waarmee ik het tasje ook crossbody kan dragen. Die band alleen was al vrij duur dus ik heb er best lang over getwijfeld maar ik heb er nog geen seconde spijt van gehad.

  Er kan verrassend veel in en het past bij veel verschillende kledingstijlen. Ga je op chic, dan draag je hem als clutch. Heb je alleen je essentials nodig, dan draag je hem met de strap crossbody. Mijn Pochette is as we speak bij Louis Vuitton in Frankrijk voor een kleine reparatie en ik mis hem gewoon echt. Wil je weten hoe ik de after sales van de reparatie ervaren heb?

 8. Speedy Bandouliere 30 in Damier Ebene

  Deze tas kocht ik afgelopen december voor mezelf als eindejaarsuitkering bij het LV-filiaal in de P.C. Hooftstraat (waar ik liever heen ga dan naar het filiaal in de Bijenkorf in Amsterdam).Mijn eerste item in Damier Ebene. O, wat is ie mooi. Praktisch ook. En die rode binnenkant….

  Zeker door de schouderband is de tas erg veelzijdig. Natuurlijk kun je hem gewoon als handtas dragen maar ook fijn over de schouder en zelfs als crossbody al is ie daar eigenlijk wel iets te lomp voor. Het is een perfecte tas voor de winter omdat hij dicht kan. Ook hoef je niet bang te zijn voor watervlekken omdat er geen licht leer aan zit.Het formaat is perfect.

  De ritsopening is groot genoeg waardoor je grotere items niet hoeft te kantelen en er kan heel veel in. Zelfs als er veel in zit vind ik hem nog niet eens veel ‘zakken’ en houdt hij mooi zijn model.

 9. Sjaal in Monogram Denim

  Mijn 9e LV-item is nu eens geen tas of portemonnee maar een sjaal. Deze kocht ik tijdens ons tripje naar Antwerpen ter gelegenheid van ons 12,5-jarig huwelijk. Over deze sjaal heb ik best lang getwijfeld. Vooral omdat hij echt schrikbarend duur is (vind ik tenminste, al is kostbaar misschien een betere term).

  Ik kocht wel vaak sjaals maar was op modesjaals wel vaak snel weer uitgekeken. Daarom ben ik uiteindelijk toch heel blij met de keuze voor deze sjaal omdat hij namelijk erg tijdloos is. Hij is door het denim goed te combineren met een casual, stoere outfit maar tegelijk is hij door de eenvoud en het stofgebruik ook prima te combineren met een meer zakelijke outfit.

  Een bijkomend voordeel vind ik dat een sjaal als deze zelfs het meest simpele t-shirtje veel meer classy doet lijken.Tot slot is hij superzacht door de combinatie van 60% zijde en 40% wol. Bij reviews van andere gebruikers las ik dat er wel heel snel haaltjes in komen maar daar heb ik nog geen last van gehad. Nou moet ik er wel bij zeggen dat ik hem niet draag als ik bijvoorbeeld met Kiki naar de kinderboerderij ga. En eenmaal weer thuis gooi ik hem ook niet zomaar over de kapstok maar vouw ik hem op in een dust bag.

 10. Mini Pochette Accessoires in Damier Ebene

  Mijn tweede item in Damier Ebene. En mijn tweede pochette al is het in dit geval dan een kleintje. Ik ging eigenlijk voor een sleuteletui naar de P.C. Hooftstraat maar die hadden ze niet. Natuurlijk was ik niet dat hele eind gereden om met lege handen weer naar huis te gaan en deze Pochette stond ook hoog op mijn lijstje.

  Van andere LV-fans had ik al begrepen hoe veelzijdig dit tasje is. Zo kun je het gebruiken als mini clutch, als klein toilettasje, als portemonnee of als zogenaamde ‘catch all’. Daarvoor gebruik ik hem nu. Hij zit in mijn tas met allerlei losse dingetjes erin die anders in mijn tas zouden rondslingeren. Denk aan een strip paracetamol, een pincet, pleisters, tampons, een flesje desinfecterende handgel en dat soort geneuzel.

  Dat waren ze. De eerste 10 items uit mijn Louis Vuitton collectie. Als je eenmaal begint met verzamelen wil je wel steeds meer. Binnenkort daarom meer artikelen over weer nieuwe items en wat er nog op mijn verlanglijstje staat.

Volg mij ook op social media!

4 reacties

 1. Hallo, ik kom hier toevallig op je site terecht omdat ik aan het googelen was voor een Louis Vuitton portefeuille insolite organizer.
  Ik zou graag ook zo een portefeuille hebben maar nu hebben ze me gezegd bij LV dat men dit in Europa niet verdeeld,ik lees dat jij de jouwe hebt gehaald in Parijs,is dit al lang geleden?zoja denk ik,dat ik desnoods eens naar Parijs ga rijden
  Alsvast bedankt!
  Grtjs Ilse

 2. Kristel

  Beste Ilse,

  Leuk dat je ook zo enthousiast bent over de Insolite! Ik heb de mijne toch al snel een jaar of 5 denk ik. Misschien is er iets veranderd in de levering binnen Europa. En anders zou je eens met de klantenservice kunnen bellen om te vragen of hij ergens op voorraad is misschien?

  Succes met je zoektocht!

  Groetjes, Kristel

 3. Hoi! Kan je mij de prijs vertellen van de kaarthouder van LV?
  🙂 x Daisy

 4. Kristel

  Hoi Daisy,

  ik heb even voor je gespiekt op de Duitse LV-site. De Duitse prijzen verschillen nl. nauwelijks van de Nederlandse. Daar staat ie voor EUR 140 te koop.

  Groetjes, Kristel