Leestijd: 3 minuten

Noem het een goed voornemen. Of voor mijn part een note to self. Maar met sommige hardnekkige gewoonten moet ik nu echt maar eens stoppen. Welke dat zijn lees je in dit artikel.

Tassen ‘voor erbij’ kopen

O jongens, jullie gaan zo om mij lachen. Goed, waar komt dit vandaan? Zoals je ongetwijfeld weet, ben ik een groot Louis Vuitton-fan. Ik heb er aardig wat spullen van en er staat natuurlijk ook nog veel op mijn verlanglijstje. Maar helaas kosten die krengen een flinke duit dus ik moet daar meestal wel even voor sparen. En zo heel af en toe zie ik dan in een winkel of online een leuke tas. Een niet-Louis Vuitton-tas. En die wil ik dan hebben ‘voor erbij’. Dat is dan letterlijk ook vaak mijn argument om hem te kopen. Leuk voor erbij. Je snapt natuurlijk al dat ik die tas dan een tijdje intensief gebruik maar het vervolgens zonde vind dat mijn Grote Liefdes ongebruikt blijven. En dus, verhuist de ‘leuke tas voor erbij’ naar de tassenkast en ben ik weer terug bij LV. Ik zweer je: als ik al het geld dat ik aan ‘leuke tassen voor erbij’ had gespendeerd in LV geïnvesteerd had, was mijn collectie al heel wat groter geweest.

De honderdste nudekleurige lippenstift kopen

Want nudekleurige lippenstiften kunnen altijd. En wie weet vind ik wel de heilige graal onder de lippenstiften. Want nummer dertig uit mijn kast is misschien wel net iets te roze en nummer veertig eigenlijk net iets te bruin. En van nummer 50 krijg ik schrale lippen. Nou overdrijf ik qua aantallen wel een heel klein beetje maar zo werkt het in mijn hoofd wel vaak.

Vorige week heb ik iets slims gedaan. Mijn echt favoriete nudekleurige lippenstift gaat binnenkort uit het assortiment bij Estee Lauder. En dus heb ik er nog snel 2 van gekocht. Die liggen nu prominent overal in huis en in mijn tas. En alle andere ‘verstop’ ik in een kast. Want tja, weggooien is toch zonde he?

Me laten overhalen door bloggers/vloggers etc.

Je leest het: ik ben erg gemakkelijk te beïnvloeden. Zeker als het bijvoorbeeld om huidverzorging of make-up gaat. Nou gebruik ik al heel lang een heel fijn merk maar af en toe zie ik een YouTuber verkondigen dat ze nou toch echt Het Allerbeste Product Tegen … (vul maar in) gevonden heeft. En ja, ik mag dan blond zijn maar ik weet heus wel dat die dames gesponsord worden. En toch trap ik er vaak in. Zeker als het merken zijn die in Nederland niet te krijgen zijn. Dan laat ik JW ze meebrengen uit de VS als hij er weer is.

Maar altijd denk ik na een tijdje ‘mwah, ik switch toch maar weer terug naar mijn vertrouwde merk’. Ik ben een goede voor de economie maar een slechte voor mijn eigen portemonnee.

Denken dat ik bewegen niet leuk vind

Ik wilde bijna ‘sporten’ typen maar dat vind ik zeker niet leuk. Maar tegenwoordig wandel ik echt graag en kan ik oprecht zeggen dat ik bij veel verschillende weersoorten graag buiten ben. Ken je die reclame van Bever. ‘Niet iedereen is een buitenmens maar niemand is een binnenmens’ of zoiets. Ik heb lang gedacht dat ik wel een binnenmens ben maar dat is dus echt niet zo. Natuurlijk, als de regen tegen de ramen klettert is het echt niet lekker om een blokje om te gaan maar als ik het dan toch doe en erna weer lekker droog en rozig op de bank zit, ben ik altijd wel heel blij met mezelf. En zeker met de juiste kleding en schoeisel is er geen excuus om op de bank te blijven hangen.

Loze calorieën eten en drinken

Ai, dat wordt wel een lastige. Soms is gedachteloos snaaien toch wel lekker. Herken je dat? Je kijkt een aflevering van je favoriete serie, neemt er een bakje chips of zo bij en voor je het in de gaten hebt is dat bakje leeg. Huh? Net zat het toch nog vol? Dat noem ik dus loze calorieën eten. Of een glaasje wijn mee naar bed nemen want ‘dan kan ik gezellig met een glaasje en een goed boek nog even afschakelen van vandaag.’ Fout Kristel. Niet alleen heb je niks aan die -pak ‘m beet- 100 calorieën maar soms val je al na 10 minuten bijna in slaap en klok je dat glas maar achterover. Het moet immers toch op.

Hoe doen we het voortaan dan wel? Nou ja, dat probeer ik dan maar 😉 Liever een keer in de week een lekker kaasplankje met een glas goede wijn dan een paar keer een loos hapje en slap wijntje waar je toch niet echt van geniet.

Heb jij ook van die vreemde gewoonten? Of denk je dat ik nu toch echt rijp ben voor opname? Deel het gerust. Gedeelde smart ….

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.