Leestijd: 4 minuten

Gisteren was het no-make-upday. Dat is een dag die aan mij niet besteed is. Ik draag namelijk altijd wel iets van make-up. Vorig jaar publiceerde ik al eens een bericht met mijn favoriete make-up van dat moment. Sommige producten blijven favoriet, andere producten zijn nieuw. Kijk je mee naar wat mijn dagelijkse make-up is?

Foundation

Ik gebruik altijd wel iets van foundation. Soms ziet mijn huid er prima uit en kan ik volstaan met een heel transparant product en soms heb ik wat meer dekking nodig en kies ik daar een andere favoriet bij.

Over de Uncover Foundation schreef ik al eens een uitgebreide review. Deze is transparant en zelfs geschikt voor de meest gevoelige huidjes.

De Estee Lauder Double Wear Light gebruik ik als ik iets meer dekking nodig heb. Ook hierover schreef ik al eens. Ik doe wel heel zuinig met deze aangezien hij niet meer te koop is. Als iemand een goede dupe weet …?

De It Cosmetics cc-cream heet weliswaar cc-cream maar heeft toch een medium tot volledige dekking. Al moet ik zeggen dat ik nooit voor een volledige dekking zal gaan. Ik gebruik van alle foundations altijd maar een drupje. Ik wil wel gewoon huid blijven zien haha.

Concealer

Dit is toch wel een all time favourite. Eigenlijk is het niet eens een echte concealer maar meer een highlighter. Maak dus niet de fout om hem direct onder je ogen te smeren want dan benadruk je juist donkere kringen maar gebruik hem juist daaronder. De aandacht wordt dan afgeleid van je donkere kringen (heb ik tenminste begrepen van een visagist).

Bronzer

Poeder sla ik meestal over tegenwoordig in tegenstelling tot vorig jaar. Ik heb sinds een tijdje de bronzer van Uncover in gebruik en die past precies bij mij. Hij is heel subtiel en geeft net die gezonde kleur die je -zeker in het najaar en de winter – goed kunt gebruiken. Eindelijk een bronzer die niet vol glimmers zit of veel te donker of zelfs oranje is op mijn lichte huid.

Blush

Qua blush heb ik 2 favorieten en het zijn zelfs allebei budgetmerken. De blush van Rimmel past top bij mijn licht lentetype omdat ie perzikkleurig is en vrij subtiel. De blush van l’Oreal is iets aanweziger dus die neem ik als ik wel wat meer kleur kan gebruiken.

Ogen en wenkbrauwen

Deze producten kwamen in mijn vorig artikel ook al ter sprake. Dan moet ik er toch wel erg tevreden over zijn. De Anastasia Dip Brow Pomade zit als gebakken op je wenkbrauwen en ziet er toch heel natuurlijk uit (mits je de juiste kleur kiest natuurlijk). En het Tartelette-in-Bloom-palette heeft heel veel kleuren die weer goed bij het lichte lentetype passen. Meestal gebruik ik er slechts 2 (je weet wel, ik heb niet veel tijd want er staat ’s ochtends een peuter aan me te trekken ­čśë De basiskleur (flower child) gebruik ik over mijn hele ooglid tot aan mijn wenkbrauwen en de gouden kleur (firecracker) alleen aan de buitenkant van het bewegend ooglid.

Mascara

Als een product ineens massaal door beautybloggers aangeprezen wordt, wil ik het ook vaak proberen. Dat was ook het geval met de BADgal BANG-mascara. Deze mascara belooft ‘dramatisch’ volume en gelifte wimpers. Het zou bovendien de wimpers ook verlengen. Dat laatste lijk ik inderdaad wel te merken. Dramatisch volume valt reuze mee (of tegen) en voor het liften heb ik nog steeds wel een wimperkrultang nodig. Al met al een prima mascara maar in deze prijsklasse zijn er wel meer die zeker zo goed scoren.

Lippen

Het is lente en dus mag er weer wat vrolijke kleur op de lippen. Deze lippenstift heb ik eens aangeschaft na een kleurenanalyse waarin ik als licht lentetype bestempeld werd. Deze kleur Apple Blossom van Color me Beautiful heeft een beetje een koraalkleur en past dus perfect bij mij.

Bonus: highlighter

Nu smokkel ik een beetje want highlighter maakt geen deel uit van mijn dagelijkse make-up. Maar ik noem hem toch even omdat ik hem zo fijn vind. Het is de MAC Soft & Gentle. Behoorlijk veel shimmer maar wel in een hele mooie warme tint. Zuinig gebruiken!

No-makeupday

En zo ben ik dus meestal met 5 minuutjes wel klaar. Persoonlijk vind ik de hoeveelheid make-up die ik gebruik wel meevallen. Sterker nog, als ik om me heen kijk, denk ik vaak bij vrouwen dat ze ook weleens 5 minuutjes aan make-up zouden kunnen besteden. Maar dan verzand je al gauw in de aloude discussie van ‘er verzorgd uitzien’. De een vindt dat ze er verzorgd uitziet als haar haren gekamd zijn, de ander als ze een uur voor de spiegel gestaan heeft.

Hoe sta jij daartegenover? En zie je in mijn stash producten waar je meer over zou willen weten? Laat het me weten in de reacties dan ga ik er dieper op in.

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.