Leestijd: 2 minuten

Ik heb het al vaker gehad over een aantal favoriete make-upproducten. Zo gaf ik je al eens een kijkje in mijn favoriete voorjaarsmake-up en beschreef ik eerder dit jaar welke producten ik dagelijks gebruik. En in het kader van minimalisme schreef ik ook al eens hoe een goede 5-minuten-make-up er uit kan zien. Laten we vandaag eens bij dat minimalistische blijven hangen en kijken welke producten volgens mij echt NIET nodig zijn in je make-uptasje.

Primer

Als je zware foundation draagt of je opmaakt voor een hele bijzondere gelegenheid (bruiloft!) kan ik me er iets bij voorstellen maar anders is een primer imho wat overbodig. Zeker voor bijvoorbeeld je oogleden kun je ook prima uit de voeten met een beetje concealer en poeder. Dat zorgt er ook wel voor dat je oogmake-up blijft zitten. Zelf gebruik ik daarvoor de MAC Mineralize Skinfinish Natural poeder. En uit ervaring kan ik zeggen dat oogschaduws van Estee Lauder echt geen primer nodig hebben. Die zitten er ’s avonds nog net zo muurvast op als ’s ochtends.

O ja, als je het effect van een primer toch eens low-budget wilt proberen: de Nivea for Men aftershave balsem werkt prima als primer. Echt waar!

Blush of Bronzer

Tja, een van de twee gebruiken vind ik eigenlijk echt wel een must maar allebei hoeft natuurlijk niet per se. Natuurlijk kun je met bronzer shapen en in algemene zin een gezond kleurtje krijgen (handig voor bleekscheten als ik). Maar een blush kan je ook net even dat subtiel gezonde kleurtje op de wangen geven. Maar als je tijd te veel hebt of gewoon lekker wilt ‘layeren’: be my guest! Doe er dan wel ook nog een laagje highlighter bij he? Om het af te maken ­čśë

Eyeliner

Sterker nog: bij veel mensen vind ik van die zwaar omlijnde ogen niet eens mooi staan. Met oogschaduw kun je volgens mij ook prima uit de voeten. Of je nu een smokey eye wilt of een meer subtiele look waarbij je je ogen alleen licht aanzet, oogschaduw does the trick. Tip: ken je het fenomeen ’tightlinen’? Google maar eens. Daarmee kun je bijna onzichtbaar je ogen meer definieren.

Setting spray

Eigenlijk om dezelfde reden als waarom ik denk dat je zonder primer kunt. Leuk als je tijd en/of geld over hebt maar echt nodig is het natuurlijk niet. Tip: zo’n klein flesje Evian-spray doet ongeveer hetzelfde. Of deze van Kiehl’s die eigenlijk bedoeld is als vochtinbrenger in de droge omgeving van bijvoorbeeld een vliegtuig.

Een speciaal wenkbrauwproduct

Wow, dat is nogal een uitspraak voor iemand die van nature nauwelijks zichtbare wenkies heeft. Maar hoewel er heel veel mooie producten te koop zijn die speciaal voor de wenkbrauwen gemaakt zijn, doet een matte, bruine oogschaduw het ook prima. Ik heb me jarenlang prima kunnen redden met een mooie bruintint uit het Naked Basics Palette.

Heb jij ook dingen die je totaal overbodig vindt? En zo ja, welke zijn dat dan?

PS Mascara en lippenstift vallen dus niet onder de definitie ‘producten die je niet nodig hebt.’ Nooit! Capice? ­čśë

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.