Leestijd: 3 minuten

Wat denken jullie? Zou het leuk zijn om binnenkort een artikel te publiceren met alle favorieten van het afgelopen jaar? Makkelijk zal dat niet zijn want ik vind het iedere maand al lastig genoeg om mijn favorieten te kiezen. Toch is het deze maand weer aardig gelukt.

Favoriete Netflix-serie

Vorige maand schreef ik al dat we in twee series tegelijk bezig waren: Marseille en La Casa de Papel. Ik koos toen voor Marseille omdat we daar al ver in gevorderd waren.

Deze maand kies ik volmondig voor La Casa de Papel. Wat een serie zeg! Om te beginnen vind ik het al leuk dat het een Spaanse serie is maar dat zegt nog niets over het verhaal natuurlijk. De serie gaat over een bende die – na een hele lange en minutieuze voorbereiding – de nationale bank van Spanje wil beroven. Ze willen geen bestaand geld roven maar zolang mogelijk in het gebouw kunnen blijven om zelf geld te drukken. En dat terwijl ze weten dat er buiten een politiemacht klaarstaat die natuurlijk maar al te graag binnen wil vallen om hun plannen te dwarsbomen. Ze maken gijzelaars waarmee natuurlijk van alles gebeurt en krijgen zelfs sympathie van het volk. En hoewel de bende in alles steeds een paar stappen voor ligt op de politie waren de gevoelens die de bendeleider ‘El Profesor’ krijgt voor de inspecteur van politie niet helemaal voorzien in het oorspronkelijke plan. Superspannend!

Favoriete boek

Ik was zo gefascineerd door de eerste 3 boeken uit de Zeven Zussen-reeks van Lucinda Riley dat ik deel 4 natuurlijk ook wilde lezen. En o wat was die ook weer mooi!

CeCe heeft altijd het gevoel gehad dat ze nergens echt bij hoorde. De dood van haar vader is een keerpunt in haar leven. Nu haar zusje Star, met wie ze altijd heel close was, een nieuw leven opbouwt met haar geliefde, voelt ze zich helemaal alleen.
Wanhopig verlaat CeCe Londen in een poging haar verleden te ontrafelen. De enige aanwijzing die ze heeft is een zwart-witfoto
en de naam van een vrouw die honderd jaar eerder in Australië leefde. Via de prachtige stranden van het Thaise Krabi reist CeCe naar de ruwe vlaktes van Australië. Zal ze daar in de wildernis eindelijk haar geluk vinden?

Ik vind het zo knap dat Lucinda Riley nu al 4 delen lang de manier van leven in vier totaal verschillende landen heeft kunnen weergeven. Of het nu om Brazilië, Noorwegen, Engeland en nu weer Australie gaat, er wordt steeds een hele gedetailleerde sfeer beschreven. Ook dit verhaal doet haar naam – Parel – eer aan. Wat een mooi boek weer! Ik was gewoon echt strontchagrijnig toen het boek uit was en ik tot januari moet wachten waneer deel 5 uitkomt.

Favoriete uitstapje

Ook afgelopen maand hebben we weer aardig wat leuke uitstapjes gedaan. Zo gingen we bijvoorbeeld wandelen en spelen bij de Pyramide van Austerlitz, JW en ik gingen een avondje ouderwets op date night en we hadden natuurlijk de intocht van Sinterklaas die ik maar uitroep tot favoriet. We hebben niet eens zo vreselijk lang op de Waalkade staan blauwbekken maar het snoetje van Kiki toen ze de boot van Sinterklaas aan zag komen, was onbetaalbaar. En dus de favoriet van deze maand.

Favoriete beautyproduct

Ik heb de afgelopen maand weinig nieuws uitgeprobeerd maar ik heb wel weer heel trouw alles uit de Uncover-serie gebruikt. Zeker nu het wat kouder wordt, merk ik dat ik daar toch het beste op reageer. De repair cream is ideaal voor de wat gure dagen en de foundation was deze  maand weer mijn meest-gebruikte.

Favoriete tas

Ik kocht afgelopen maand een wat goedkopere tas. Althans voor mijn begrippen dan. Het is misschien lastig te geloven maar ik had nog geen praktische zwarte crossbodybag. Die heb ik nu wel in de vorm van een Cowboysbag Is dat dan meteen mijn nieuwe favoriet? Nee toch niet. Ook deze maand kan er niets tegen mijn LV Palm Springs PM op. Zucht.

Favoriete foto

Ik kan aan mijn fotostream zien dat we best een ‘kneutermaand’ gehad hebben. We waren veel binnen de boel gezellig aan het maken voor de donkere maanden of zaten soms gewoon urenlang te knutselen. Deze foto van de nieuwe eetkamerbank kies ik als favoriet. Niet omdat het nu zo’n topfoto is maar omdat ik nog iedere dag blij ben dat we dit project aangepakt hebben. En omdat ik er ook wel een beetje trots op ben.

Favoriete eten

JW en ik hadden deze maand eindelijk weer eens een date night. We hadden goede verhalen gehoord over restaurant de Weeghbrug in Wamel (of all places). We hadden een gezellige avond, praatten veel bij en het eten en drinken was ook erg de moeite waard. Als je een keer wat meer wilt dan niveautje eetcafé met saté en schnitzel maar niet meteen op sterrenniveau wilt eten, dan kun je hier prima terecht.

Hoe was jouw maand?

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.