Leestijd: 5 minuten

Al 2 keer eerder schreef ik een artikel met mijn favoriete make-up van dat moment. Een keer in april 2018 en een keer in het voorjaar van 2017. En hoewel ik het idee heb dat ik de laatste tijd best merkentrouw ben, zie ik al terugkijkend dat dat op de lange termijn niet echt op gaat.

Kijk je mee naar wat op dit moment mijn favoriete make-up is?

Totaaloverzicht

In dit acryl ladekastje bewaar ik de meest gebruikte producten. In een andere kast heb ik nog een hele doos die vol zit met make-up. Ik zou zo een toilettas of 5 kunnen vullen met een complete basismake-up ­čśë

Maar laatst heb ik eens opgeruimd en in dit kastje gelaten wat ik echt dagelijks of toch zeker wekelijks wel een keer gebruik.

Foundation

Al een hele tijd gebruik ik de Uncover Foundation van Dr. Jetske Ultee. Eerder schreef ik daar al eens een uitgebreide review over. Deze foundation gebruik ik eigenlijk dagelijks. Een enkele keer grijp ik naar een cc-cream maar dat bevalt me toch nooit zo goed.

Concealer

Toen ik een tijd geleden eens een bestelling deed bij Sephora in de VS kreeg ik een sample van de Urban DecayNaked Skin Weightless Complete Coverage Concealer. En die vond ik fijn! Nou testte ik hem in kleur medium light neutral maar toen ik hem uiteindelijk in de winkel ging kopen bleek dat ik een veel lichtere kleur nodig had. Het werd dus kleur fair neutral. De concealer is heel licht, dekt prima en je ziet hem nauwelijks zitten. Zeker sinds ik weer een bril draag zie ik goed verschil of ik hem wel of niet aangebracht heb. Je klopt hem heel makkelijk in (niet wrijven rond de ogen!) en hij blijft lang zitten.

Poeder

Ook gebruik ik al behoorlijk lang de poeder van Uncover. Zoals Dr. Jetske Ultee zelf zegt: waarom zou je goede huidverzorging kiezen en dat vervolgens tenietdoen met slechte make-up? Deze poeder is heel zacht en transparant en geeft absoluut geen cakey effect. Je hebt er ook maar een waasje over je hele gezicht van nodig om toch een fris en tegelijk matterend effect te hebben. Er zitten ook nog eens verzorgende ingredienten in.

Bronzer

Lang heb ik gedacht dat ik ├│f alleen bronzer zou moeten dragen ├│f alleen blush. Inmiddels weet ik wel beter. Ze dienen immers allebei een ander doel. Als ik alleen bronzer draag heb ik te weinig frisheid in mijn gezicht en als ik alleen blush draag, mis ik de overall warmte van een gezond kleurtje. Goed, bronzer dus. Het zal je misschien niet verbazen dat ook die van Uncover is. En nee, ik heb nog steeds geen aandelen in het bedrijf ­čśë

Deze bronzer geeft een subtiel kleurtje. Niet te bruin maar ook niet te oranje wat bronzers bij mij vaak hebben. Hij heeft een heel licht glansje maar je ziet er absoluut niet uit als een discobal. Glans en geen glim dus. Zeker in de winter geeft het een gezond kleurtje.

Blush

De juiste blush vinden is echt een sport. Ik heb eens een kleurenanalyse gedaan en weet tegenwoordig dat ik voor een wat peachy tint moet gaan. Laatst kreeg ik voor mijn verjaardag deze blush van Rituals. Die heeft een mooie tint en een prettig glansje. Hij is wel supergepigmenteerd dus ik hoef mijn kwast echt maar heel licht in het doosje te dippen. Prettig want dan gaat ie dus ook lang mee.

Wenkbrauwen

Voor mijn wenkbrauwen gebruik ik echt al jaren hetzelfde. De Anastasia Dipbrow Pomade in kleur taupe. Nu mijn wenkbrauwen tegenwoordig wat meer achter mijn brilmontuur verstopt zitten, vallen ze ook wat minder op. Maar zonder wenkbrauwproduct lijkt het eerder alsof ik geen wenkbrauwen heb.

Oogschaduw

Op oogschaduwgebied experimenteer ik nog wel eens wat. Zeker nu ik de bril weer draag en mijn ogen (zeker met min-glazen) dus minder opvallen. Soms denk ik wel eens ‘lekker naturel’ met alleen mascara de deur uit te gaan maar als ik dan in de spiegel kijk, vind ik dat ik er toch wat ziekjes of kaal uitzie.

Meestal zet ik mijn ogen dus wel wat aan met een paar naturelle kleuren uit het Naked Basics 2 Palette van Urban Decay. De tweede kleur (een matte nude) gebruik ik over het hele ooglid en de vierde kleur (mat bruin-rood) in de arcadeboog).

Mascara

Hoewel ik er in het verleden nog wel eens intrapte om een goedkoop merk te kopen die dan zogenaamd een dupe van een duur merk zou zijn, doe ik dat niet meer. Die goedkope merken vlekken, houden niet lang, geven af of irriteren mijn ogen.

Ik heb daarom twee favoriete mascara’s: de Chanel le Volume in bruin en de Phenomen’Eyes van Givenchy in zwart. Vooral die laatste is dankzij de ronde applicator echt superhandig. En hij blijft heel goed zitten.

Lippenstift

De laatste maanden ga ik voor wat minder nude en wat meer kleur. Al heel lang ben ik fan van de Rouge Coco Shine van Chanel in kleur Dialogue. Deze kleur is wat roze-rood maar omdat hij niet zo dekkend is en veel glans geeft kun je hem ook vrij subtiel aanbrengen. Hij blijft ook nog eens lang zitten.

En dat zijn dus mijn favorieten die ik (bijna) allemaal (bijna) dagelijks gebruik. Overigens kost het me maar ongeveer een kwartiertje om ‘mijn gezicht er op te tekenen’ zoals ik weleens tegen Kiki zeg. Het lijkt dus vrij veel maar in de praktijk valt het reuze mee.

Zie jij er producten bij zitten die je aanspreken of heb jij misschien nog hele andere aanraders? Laat het me weten?

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.