Leestijd: 4 minuten

Ooit gehoord van de Laura Mercier Tinted Moisturizer? Ik heb hem voor je getest. En voor mezelf ook natuurlijk ­čśë

Een van mijn meestgelezen artikelen is het artikel over de fijnste cc-creams. Blijkbaar zijn er toch veel dames op zoek naar de combi van gemak, verzorging en een egaal gezicht. Ik blijf dat ook doen ondanks het feit dat ik ’s ochtends met mijn slaperige hoofd blind een paar favorieten uit het badkamerkastje kan pakken.

Onlangs voegde ik er er weer een aan mijn favorieten toe: de Laura Mercier Tinted Moisturizer.

Laura Mercier Tinted Moisturizer: waarom?

Deze dagcreme was ik al heel vaak tegengekomen bij bloggers of andere ‘influencers’ die er compleet lyrisch over waren. Maar zoals dat wel vaker gaat, heb ik ook wel eens producten aangeschaft waar mensen net zo lyrisch over waren maar die ik helemaal niets vond.

En zeker als je al een paar favorieten hebt, word je toch iets kritischer in wat je wel of niet aan wilt schaffen om te testen.

Maar om een lang verhaal kort te maken: ik ging overstag en heb deze creme in de zomervakantie uitgebreid getest.

Wat belooft Laura Mercier?

Laura’s award-winning, Oil Free, demi-matte multi-tasker is the key to a healthy, no-makeup look. Lightweight formula helps control oil breakthrough and adds a soft hint of color that evens and enhances skin without hiding it. Use in place of foundation for effortless sheer demi-matte coverage and visibly even complexion. Stays color-true; wears all day.

Delivers advanced skin-caring benefits: Broad Spectrum SPF 20 UVB/UVA sunscreen plus a power-blend of antioxidant vitamins C and E help protect skin from the damaging effects of the environment.

Tot zover is het niet bijzonder interessant. Dat het een olievrije creme is, is natuurlijk fijn voor mensen met een gemengde tot vette huid. Semi-mat spreekt mij persoonlijk ook wel aan. Wat voor mij de belangrijkste argumenten waren om het dan toch aan te schaffen waren de vrij hoge SPF van 20 en het feit dat het inderdaad een lichtgewicht product is, dat toch veel doet.

Nu ben ik natuurlijk geen chemicus maar voor zover ik de ingredientenlijst kan lezen, zit er niet of nauwelijks parfum in maar volgens mij wel wat siliconen en parabenen.

De Laura Mercier Tinted Moisturizer getest

Textuur

Wat mij in eerste instantie wat tegenviel is de textuur. Ik vind de creme eerder de textuur van een ouderwetse zalf hebben dan van een creme. Gelukkig wen je wel snel aan de textuur en trekt het ook netjes gelijkmatig in zonder dat je het gevoel hebt dat je moet wrijven over je gezicht.

Dekking

Van een oil-free moisturizer verwacht je verder ook een redelijk mat resultaat. Tot mijn verbazing vind ik hem na het aanbrengen echter behoorlijk glimmen. Zo glimmend zelfs dat ik hem op sommige plaatsen wel afpoeder. Geen groot probleem maar ik vraag me dan wel af hoe de ‘gewone’ niet olievrije moisturizer zou zijn. Overigens verandert het initieel ‘glimmen’ na het aanbrengen (en evt. licht poederen) wel in een gezonde glans.

Houdbaarheid

Wat wel fijn is is dat de moisturizer door de dag heen goed blijft zitten. Hij glijdt niet van je gezicht af en hij gaat ook niet oxideren waardoor het aan het einde van de dag lijkt alsof je een andere tint hebt opgesmeerd dan je daadwerkelijk hebt.

Gemak

In eerste instantie had ik de neiging om er toch nog wat van mijn gewone moisturizer onder te smeren maar dat bleek totaal niet nodig. Deze moisturizer is verzorgend genoeg. Dus schoof ik mijn 3 tubes met moisturizer, SPF en foundation aan de kant en maakte plaats voor dit ene tubetje.

Mijn huid reageert er goed op. Ik krijg er geen puistjes of andere reacties van terwijl ik toch een behoorlijk gevoelige huid heb.

Inhoud, prijs en kleurkeuze

Tot slot is de verpakking handig. Hij doseert makkelijk en niet snel te veel. Er zit maar liefst 50 ml. in een verpakking wat best veel is. Hij kost wel EUR 49 wat natuurlijk niet echt goedkoop is. Hij is in 15 tinten verkrijgbaar waardoor er voor zowel de warme als de koele huidtypes en de hele lichte en hele donkere huidskleuren wel een passende tint te vinden is.

Tip: op de site van Laura Mercier staat een tool waarmee je de juiste kleur kunt bepalen. Je voert het merk en kleurnummer in van foundations of moisturizers die je al hebt en je krijgt het best passende kleurnummer van de Tinted Moisturizer.

Ik kocht mijn moisturizer bij De Bijenkorf overigens.

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.