Leestijd: 4 minuten

Over foundation heb ik al vaak geschreven. Bijvoorbeeld over mijn favorieten van Estee Lauder. Maar ook over de foundation van mijn huidverzorgingsmerk Uncover schreef ik al eens enthousiast. En hoewel foundation al lang niet meer het cakey product van vroeger is, heb ik vooral in de zomer behoefte aan iets ‘lichters’. Zeker ook nu mijn huid er dankzij de producten van Uncover (review) al flink op vooruit gegaan is.

Ik heb daarom de afgelopen tijd een aantal cc-creams getest. Met wisselend resultaat kan ik je melden. Welke vonden een plek in mijn badkamerkastje en welke zijn niet voor herhaling vatbaar?

Niet voor herhaling vatbaar

Deze werden het allemaal niet. Nu kan ik ze wel allemaal apart gaan reviewen maar in de basis komen de tekortkomingen op hetzelfde neer: vreemde kleur (te grijs of te oranje), niet fijne structuur, rullen op de huid, zichtbaar in lijntjes, te glanzend etc. Weg ermee dus!

De eerlijk gebiedt trouwens wel om te zeggen dat deze drie technisch gezien niet alledrie cc-creams zijn maar dat ze ook als bb-cream of getinte dagcreme verkocht worden.

Op naar de producten die me wel bevielen.

Deze kun je gerust kopen

IT Cosmetics Your Skin But Better CC+

Deze cc-cream vind ik eigenlijk nog het meest tussen een foundation en een cc-cream in zitten. Volgens de verpakking is het zelfs een ‘full coverage cream’. Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Ja, misschien als je er 3 lagen van opsmeert. Maar anders is het inderdaad een creme die voldoet aan het criterium ‘je eigen huid maar beter.’ Je hebt er niet veel van nodig en de kleur is heel natuurlijk. Hij is er ook in aardig wat kleuren trouwens. Het werkt hygienisch dankzij het pompje in de tube en als klap op de vuurpijl heeft hij ook nog eens SPF50. Hij is alleen wat lastig te verkrijgen. Je kunt hem in de VS bestellen bij Sephora voor USD 38. Hou alleen wel rekening met tax en verzendkosten.


Nivea Cellular Radiance Perfectionerende Fluid

Officieel is dit niet eens een cc-cream maar een dagcreme. Toch zitten hier pigmenten in die zich aanpassen aan je huid zoals een cc-cream dat ook doet. De creme ziet er vers uit de tube (met ook weer zo’n keurig pompje) wat grijzig uit maar dat verandert eenmaal op je gezicht.

Hij werkt ook echt licht camouflerend en je krijgt er een stralende uitstraling van. Hij voelt heel natuurlijk aan en ook deze creme heeft een beschermingsfactor (SPF15). Er zit wel wat parfum in maar deze staat helemaal onderaan de lijst met ingredienten dus alleen mensen met een heel gevoelige huid zullen daar last van hebben.

Echt een aanrader dus. Ik heb eigenlijk altijd wel een tube op voorraad en dat wil wat zeggen! En hij is ook nog eens gewoon bij de drogist verkrijgbaar voor ongeveer EUR 20 (afhankelijk van acties een aanbiedingen).

Over deze creme heb ik ook een uitgebreide review geschreven.

Update april 2020: aargh, waarom wordt iets waar ik zo enthousiast over ben nou altijd uit de handel gehaald? Deze blijkt dus niet meer in het Nivea-assortiment te zitten. Balen!

Nivea Cellular Radiance

Eucerin Hyaluron Filler CC-cream

Deze cc-cream die in twee tinten verkrijgbaar is, belooft niet alleen de teint te verlevendigen en corrigeren  maar zegt ook rimpels te kunnen bestrijden door het hyaluronzuur. Nou heb ik daar persoonlijk wel wat twijfels over. Ik denk nog steeds dat goede zonbescherming de beste anti-rimpelcreme is maar oké. Hyaluronzuur schijnt toch wel een goed ingredient te zijn als het gaat om celvernieuwing.

De creme zit (ook hier) in een handige pompflacon. Je hebt er maar weinig van nodig en hij hydrateert en corrigeert prima. Echt het verschil tussen een onopgemaakt gezicht en een natuurlijke, gezonde glans. Voor zover ik ingredientenlijsten goed kan lezen, zitten er niet of nauwelijks irriterende stoffen in en ik moet zeggen dat mijn gevoelige huid er ook goed op reageert. Hij heeft SPF15 en je koopt hem bij de apotheek of bij verschillende online adressen voor ongeveer EUR 20. Even googelen voor de goedkoopste prijs!

Gebruik jij weleens een cc-cream en zo ja, welke zou jij aanraden?

PS april 2020

Sinds het verschijnen van dit artikel heb ik deze fijne tinted moisturizer ook ontdekt. En weet je waar ik ook heel enthousiast over ben? Deze getinte dagcreme van Chanel. Kost een paar centen maar dan heb je ook wat.

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.