Leestijd: 2 minuten

Een van de meest aan mij gestelde vragen als ik zeg dat ik blogger ben is de vraag waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Vandaag vertel ik je daar iets meer over. Hoe kom ik aan bloginspiratie?

Inspiratie is overal

En dat is letterlijk zo. Ik haal mijn inspiratie uit de gekste dingen. Maar ik geef onmiddellijk toe: je moet het wel zien. Ook ik heb periodes dat ik naar een lege WordPress-pagina zit te kijken en me suf denk over wat daar moet komen staan. Gelukkig zijn die momenten zeldzaam en heb ik af en toe ook echte rushes op inspiratiegebied.

bloginspiratie

Bloginspiratie: andere bloggers

Nee, natuurlijk is dat geen kwestie van copy-pasten of ideeën jatten. Maar zeker bij bloggers die in ongeveer dezelfde levensfase verkeren of die dezelfde interessegebieden hebben, doe ik wel inspiratie op. Ik volg zelf ook veel blogs via Feedly. En af en toe denk ik bij een bepaald thema ‘Hé leuk, laat ik daar binnenkort eens mijn eigen draai aan geven.’

Bloginspiratie: bladen en tv

Inspiratie haal ik ook uit wat ik in bladen lees en op tv zie. Zo stond in het blad Linda. bijvoorbeeld eens een artikel over peuterinfluencers. Daar had ik nou wel een duidelijke mening over. En dus schrijf ik die op in een artikel.

Bloginspiratie: inhaakkalenders

Een speciale categorie in blogland. Er zijn een aantal goede inhaakkalenders waar je inspiratie vandaan kunt halen. Wat is een inhaakkalender vraag je je misschien af.

Door het jaar heen zijn er natuurlijk een groot aantal feestdagen die iedereen wel kent. Maar wist jij bijvoorbeeld dat het op 5 februari Wereld Nutella Dag is? En op 30 september Nationale Broer en Zussendag? Door die kalenders in de gaten te houden, krijg ik af en toe inspiratie voor een artikel. Over Nutella bijvoorbeeld. Of over de relatie met mijn eigen zus.

Bloginspiratie: persoonlijke ervaringen

Maar het merendeel van mijn inspiratie haal ik toch uit mijn eigen ervaringen. Of het nu gaat om het kiezen van een basisschool of over mijn favoriete stedentrips: echt alles wat je meemaakt kan als bloginspiratie dienen.

En natuurlijk denk ik weleens: Wie zit daar op te wachten? Maar aan de andere kant, zo uniek ben ik nu ook weer niet. Als ik zelf informatie zoek over het kiezen van een school of over zindelijkheidstraining, dan zal dat voor veel andere ouders vast ook gelden. En dus schrijf ik erover.

En zo zit ik dus niet snel verlegen om onderwerpen. Mocht ik nou toch af en toe een writer’s block hebben, dan ga ik lekker een eind wandelen. Vaak doe ik dan weer nieuwe inspiratie op en loop ik tijdens mijn wandeling alweer ideeën in te spreken op mijn telefoon. Ja, je bent er dus wel altijd mee bezig 😉

Waar zou jij meer over willen lezen? Ook reacties van lezers kunnen een bron van inspiratie zijn dus laat het me gerust weten in de reacties of op social media.

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.