Leestijd: 6 minuten

Boeken algemeen

Ik heb laatst voor het eerst sinds lange tijd weer eens boeken geleend in de bibliotheek. Meestal koop ik e-boeken op mijn e-reader maar ik was er nu toch met Kiki en zag een paar interessante titels staan.

Wil je weten welke boeken ik eerder las? Bekijk dan de volgende artikelen waar je zeker een paar aanraders vindt:

Welke boeken las ik de afgelopen tijd?
Welke boeken las ik de afgelopen tijd #2
Welke boeken las ik de afgelopen tijd #3
Welke boeken las ik de afgelopen tijd #4
Welke boeken las ik afgelopen tijd #5
Welke boeken las ik de afgelopen tijd #6

Oké dan, over naar het lijstje van deze keer.

Goede dochter – Karin Slaughter

Ik heb bijna alle thrillers van Karin Slaughter wel gelezen. Dit boek was bovendien genomineerd voor een Hebban Award in de categorie ‘Beste Thriller’. Dat maakt natuurlijk nieuwsgierig!

Achtentwintig jaar geleden: het zorgeloze leven van zusjes Charlotte en Samantha Quinn en hun ouders wordt wreed verstoord door een gruwelijke aanslag. Hun moeder verliest daarbij het leven en hun vader wordt nooit meer de oude.

Achtentwintig jaar later: Charlotte – de klassieke ‘goede dochter’ – is advocaat geworden, in de voetsporen van haar vader. Dan is ze getuige van een nieuwe aanslag, en de details van het misdrijf halen de herinneringen naar boven die ze zo lang heeft geprobeerd te onderdrukken. Want de schokkende waarheid wil niet langer begraven blijven…

Ja, ze is er weer in geslaagd om een spannend boek af te leveren. Het verhaal is op sommige punten echt huiveringwekkend. In het begin komt het wat traag op gang maar al snel kun je het boek bijna niet wegleggen. Vooral de typering van de beide dochters is mooi gedaan. Je kruipt bijna in de huid van de beide dames en vraagt je lange tijd af wie nou die ‘goede dochter’ is. Zeker een aanrader dus!

Klik hier voor het fysieke boek en hier voor het e-boek.

Nazomer – Esther Verhoef

Ook Esther Verhoef draag ik een warm hart toe. Nazomer is geen thriller maar een roman maar wel een die zeer de moeite waard is om te lezen. Ik vertel je waarom.

Modeontwerpster Vivian D staat op het hoogtepunt van haar carrière. Haar bedrijf floreert, ze wordt op handen gedragen. Vlak voordat ze op een groot evenement in Parijs de rode loper betreedt, krijgt ze echter schokkend nieuws. Het dwingt haar na te denken over haar turbulente levenspad en een ingrijpende gebeurtenis die ze al tientallen jaren verdringt…

In de haar kenmerkende meeslepende stijl beschrijft Esther Verhoef hoe de jonge Claudia opgroeit in een wereld die niet bij haar past en verandert in de succesvolle Vivian D. Welke offers heeft Claudia moeten brengen, en voor welke keuzes staat Vivian nu?

Nazomer voert de lezer van een volksbuurt in de jaren zeventig en tachtig via een atelier aan het Amsterdamse IJ naar de wereld van high fashion in Parijs en New York.

Wat het mooie is aan Nazomer is dat Verhoef zich heel goed in de modewereld verdiept heeft. Althans, dat denk ik als buitenstaander dan. Ze geeft haar visie op de modewereld door de ogen van de hoofdpersonen. Je kunt merken dat ze goed research heeft gedaan naar dit onderwerp. Wat er verder heel goed aan is, zijn de overgangen tussen het heden waar de succesvolle modeontwerpster Vivian D. zich staande probeert te houden en de terugblikken naar het verleden waar Claudia opgroeide in een eenvoudige volksbuurt. Ook laat het zien waar beide werelden elkaar bijten. Soms lees je in een simpel bijzinnetje informatie die later van groot belang blijkt te zijn.

Klik hier voor het fysieke boek en hier voor het e-boek.

De tweede vrouw – Gill Paul

Dit boek heb ik bijna in één ruk uitgelezen. Dat komt vooral omdat ik wel van dit soort historische romans hou.

Twee vrouwen die het koningshuis op de proef stellen.

Gescheiden door de tijd. Verbonden door een geheim…

1911. Op vijftienjarige leeftijd ontmoeten Mary Kirk en de ontembare Wallis Warfield elkaar op een zomerkamp. Hun vriendschap zal gebroken harten, lange afstanden en de vele restricties van het Britse koningshuis overleven, totdat zij ten onder gaat door één onvergeeflijk verraad.

1997. Rachels romantische vakantie met haar verloofde, in Parijs, wordt tragisch onderbroken wanneer de auto voor hen crasht. In die auto zat prinses Diana. Eenmaal thuis in Brighton kan Rachel het ongeluk niet loslaten. Ze raakt gefascineerd door het feit dat Diana de laatste uren voor haar dood op bezoek was in het huis van Wallis Simpson, Barones van Windsor. Dan ontdekt Rachel een connectie met Wallis, die haar leidt naar de waarheid achter een schandaal dat de wereld schokte…

Het mooiste aan dit boek vond ik het verhaal om Mary en Wallis Simpson heen. Die laatste heb ik (zeker sinds The Crown op Netflix) altijd al een bijzondere figuur gevonden. Het verhaal van Rachel en haar verloofde is vermakelijk maar mij ging het vooral om de historische context en de ontwikkeling van de karakters van Mary en Wallis en alles wat daarbij komt kijken. Zeker een aanrader dus als je into de wereld van de high society in vroegere tijden bent.

Klik hier voor het fysieke boek en hier voor het e-boek.

De chemicus – Stephenie Meyer

Van Stephenie Meyer heb ik indertijd de Twilight-serie gelezen. Niet helemaal mijn genre maar ze kan wel meesterlijk een verhaal vertellen en spanning opbouwen. Die wetenschap gecombineerd met de tekst op de achterflap van De Chemicus maakte me dan ook erg nieuwsgierig naar dit boek.

Bijna niemand weet dat ze ooit voor de Amerikaanse regering werkte. Ze was de onbetwiste expert op haar vakgebied en vormde zelf een van de grootste geheimen van een dienst die zelf zo geheim is dat hij niet eens een naam heeft.

Tot de dienst ineens besloot dat ze een te groot risico vormde en jacht op haar begon te maken. Tegenwoordig blijft ze zelden lang op dezelfde plek en wisselt ze zo vaak mogelijk van naam. De enige persoon die ze durfde te vertrouwen is vermoord. En nog altijd beschikt ze over informatie die zo gevoelig is dat de dienst haar zo snel mogelijk wil liquideren.

Als de dienst haar een uitweg biedt, beseft ze dat het haar enige kans op een normaal leven is. De nieuwe klus die ze moet aannemen in ruil voor haar leven betekent echter dat ze nog meer gevoelige informatie moet inwinnen – informatie die haar alsnog in levensgevaar zou kunnen brengen.

Ze besluit de klus aan te nemen en maakt zich klaar voor de gevaarlijkste missie ooit, die er niet gemakkelijker op wordt als ze valt voor een man die haar kansen alleen maar kan verkleinen. Ze zal al haar unieke vaardigheden moeten inzetten om in leven te blijven…

Wat een spannend verhaal zeg! In het begin betrap ik mezelf erop dat ik het af en toe best vergezocht vind maar gaandeweg ga je steeds meer denken dat situaties als deze best zouden kunnen bestaan in de praktijk. Het verhaal leest soepel, is retespannend en je voelt volledig mee in de strijd tussen de ‘goeden’ en de ‘slechten’. Misschien niet direct een boek om ‘rustig mee af te schakelen’ ’s avonds maar wel heel spannend en dus zeker de moeite waard.

Klik hier voor het fysieke boek en hier voor het e-boek.

Als je een boek aanschaft via een van de links in dit artikel, ontvang ik daarvoor een kleine commissie. Dat beïnvloedt mijn beoordeling uiteraard niet.

Volg mij ook op social media!

Reageren staat uit.